El motociclisme torna a la República Txeca i ho fa després d’estar un mes de vacances. Els pilots han pogut descansar i agafar forces per afrontar la segona part de la temporada amb il·lusió i garanties. Avui és un dels dies negres de l’esport del motor després de conèixer en la jornada d’ahir la mort del conegut ex-pilot Ángel Nieto. El paddock plorava la pèrdua, nombrosos missatges d’afecte per a la família i amics per part de pilots i aficionats inundaven les xarxes socials. Era una persona volguda i l’equip Sky Racing Team VR46 ha volgut retre-li homenatge usant micos de color negre en el seu honor. DEP.

En quant a matèria esportiva, la jornada començava amb els FP1 de Moto3 en un circuit de Brno en condicions de mullat. Tim Georgi de l’escuderia Freudenberg Racing Team ha estat el més ràpid de la sessió marcant un 2:21.970s. El pilot alemany ha sorprès aconseguint la seva primera posició per davant de Bulega a més d’un segon.

La pluja no ha deixat marcar grans resultats, per la qual cosa no ha estat una sessió especialment útil a nivell de temps. La classificació d’any passat va ser també en mullat i Brad Binder va aconseguir la Pole Position amb un 2:07:785s.

De fet, prenent com a referència la ‘Qualy’ del 2016, l’últim classificat va ser l’italià Spiranelli de l’equip Mahindra amb un 2:11.333s, 10 segons més ràpid del millor crono marcat en la primera sessió de lliures d’avui.

Els equips van fer les seves primeres proves amb el set up de mullat, però haurem d’esperar als FP2 per començar a veure un ritme competitiu i als favorits en llocs de cap.

Al final, Georgi aconsegueix la pole, seguit de Nicolo Bulega i Nakarin Atiratphuvapat tancant el podi. Aron Canet ha marcat el quart millor temps, seguit de Dalla Porta i Fenati. Bendsneyder, Mcphee, Migno i Enena Bastianini tanquen les deu primeres posicions.

Quant als altres espanyols, l’actual líder Joan Mir, ha acabat 13º a més de dos segons de cap. Juanfran Guevara i Albert Arenas van quedar en 20ª i 22ª posició respectivament. Tanquen la classificació Marcos Ramírez, Jorge Martín i María Herrera amb el 29º, 31º i 32º lloc.