Les 24 Hores de Le Mans 2024 seran recordades com una de les edicions més renyides i emocionants en la història d’aquesta llegendària carrera de resistència. Miguel Molina, juntament amb els seus companys Nicklas Nielsen i Antonio Fuoco, han portat al Ferrari 50 a una extraordinària victòria. Aquest esdeveniment vs estar marcat per la igualtat en pista, les condicions canviants del temps i les estratègies magistrals.

Sortida i Primeres Hores

El Porsche 6 es va fer amb la pole position, seguit del Cadillac 3 i els Ferrari 50 i 51. Alex Palou, debutant amb el Cadillac 2, va partir des de la setena posició. La sortida va ser frenètica. Nicklas Nielsen va realitzar una arrencada brillant que va portar al Ferrari 50 a la segona posició i poc després al lideratge. No obstant això, aviat rebrien una sanció de 10 segons per un unsafe release en boxs.

Desafiaments i Recuperacions

La tarda va portar el primer plugim, complicant les estratègies de pneumàtics. Durant aquest temps, el Ferrari 83 de Robert Kubica liderava, però una penalització de 30 segons per un incident amb un BMW 15 li va costar el lideratge. Un cotxe de seguretat de 90 minuts a causa de l’accident del BMW va permetre al grup compactar-se.

A boca de nit, les condicions van empitjorar amb pluja intensa, la qual cosa va portar a un cotxe de seguretat que es va mantenir en pista durant més de quatre hores. Aquest prolongat període sota neutralització va deixar a onze hypercars en la volta del líder en reprendre’s la carrera a l’alba.

Estratègies i Lideratge Altern

El matí va portar un nou líder: el Toyota 8, que es va escapar al costat del Porsche 6. No obstant això, un altre cotxe de seguretat per un accident del Aston Martin 27 va tornar a compactar el grup. Durant la resortida, els Ferrari 50 i 83 van prendre avantatge, amb el Cadillac 2 de Palou liderant breument gràcies a una estratègia alternativa.

La carrera avançava i el Ferrari 50 es va trobar novament en el lideratge, ara amb Miguel Molina al volant. La pluja va tornar a jugar un paper crucial, afectant les estratègies de pneumàtics i parades en boxs. Durant aquestes condicions mixtes, el Ferrari 50 va gestionar bé el trànsit, encara que el Toyota 8 es va mantenir sempre a prop.

Drama en les Últimes Hores

Mancant dues hores per al final, el Ferrari 50 va sofrir un problema inesperat. La porta del cotxe va quedar oberta, obligant a Nielsen a realitzar una parada extra per a solucionar-ho. Això va permetre al Toyota 7 prendre el lideratge. Però, una virolla de José María López sota la pluja va retornar l’avantatge al Ferrari 50.

L’últim stint va ser una batalla estratègica de gestió de combustible. Nicklas Nielsen, al volant del Ferrari 50, va haver d’economitzar cada gota de gasolina per a arribar a la meta. Mentrestant, l’equip Toyota va decidir no arriscar-se, assumint que el Ferrari podria arribar fins al final.

Victòria Èpica

Nicklas Nielsen va travessar la línia de meta amb el dipòsit en reserva. Però, tot i així va portar al Ferrari 50 a la victòria en les 24 Hores de Le Mans 2024. La increïble gestió del consum de combustible per part de Nielsen va ser fonamental. D’aquesta manera va aconseguir mantenir el lideratge en els moments decisius.

Miguel Molina, Nicklas Nielsen i Antonio Fuoco van celebrar una victòria ben merescuda. En una edició destacada per la seva extraordinària igualtat en pista i els desafiaments superats. Alex Palou, en el seu debut, també va deixar una impressió notable en liderar diverses voltes amb la seva Cadillac. Encara que una estratègia alternativa no li va permetre finalitzar en el podi.

Aquesta edició de Le Mans serà recordada com un testimoniatge de l’esperit de resistència i la destresa estratègica dels equips i pilots. Amb el Ferrari 50 de Molina triomfant en una carrera èpica plena de girs inesperats i moments d’alta tensió.

Twitter Fórmula Ràpida