Antoine Méo ha aconseguit la seva primera victòria d’etapa en el ral·li Dakar en la seva edició de debut. El de Flandes s’ha imposat a les Honda de Gonçalves i Benavides. Un Gonçalves que ha auxiliat a Walkner i que manté el liderat de la cursa.

Avui última etapa abans de la jornada de descans de demà. Una etapa la d’avui que deixava Bolívia i tornava a Argentina,  en una jornada que ha estat dura ja que els pilots han hagut de travessar molts rius.

Avui era Toby Price qui obria pista a l’especial, un Price que ara pren el rol de primer pilot de KTM per atacar a Paulo Gonçalves qui, rebrà ajuda per part de Joan Barreda que ja no té opcions a guanyar el Dakar.

L’equip KTM començava el dia amb mala sort amb la caiguda de Matthias Walkner, qui ha rebut ajuda per part de Gonçalves, que ha avisat a l’equip mèdic per transportar el pilot austríac en helicòpter cap a l’hospital. Walkner ha de dir adéu al Dakar per culpa d’una fractura de fèmur. Gonçalves li han retornat els 10min i 53seg per haver ajudat a un dels seus rivals per la victòria.

Una bona acció de companyerisme que ja va demostrar Laia Sanz en les anteriors etapes, a més a més, l’etapa s’ha hagut de neutralitzar degut a les pluges en el segon tram cronometrat que han fet augmentar els cabals dels rius que els pilots havien de travessar.

Pel que fa a l’activitat de l’etapa, Antonie Méo pilot oficial de KTM,  ha estat el més ràpid del dia després de ser el més ràpid en gairebé tots els WP, essent dos minuts i vint-i-quatre segons més que Kevin Benavides que després del mal ritme a Bolívia, torna a Argentina i torna a destacar, quart ha acabat la Yamaha de Hélder Rodrigues que ha acaba a cinc minuts del francès.

Toby Price ha acabat en cinquè lloc a gairebé set minuts de Méo. Paulo Gonçalves després d’arribar a meta li han tornat el temps que l’acredita un segon lloc a l’etapa d’avui, mantenint així el liderat de la cursa.