El dia començava a Austràlia amb bon temps i amb la pugna per la victòria molt ajustada. Abans de començar aquesta segona etapa Jari-Matti Latvala liderava amb dos segons d’avantatge sobre Kris Meeke i cinc sobre Sébastien Ogier. Darrere Andreas Mikkelsen i els Hyundai de Dani Sordo i Hayden Paddon es mantenien molt a prop. Però tot començaria a canviar avui, amb dues llargues especials de cinquanta quilòmetres.


La novena especial del Ral·li d’Austràlia estava composta de cinquanta quilòmetres de ràpids revolts plens de grava. En ella, la sorpresa es va visualitzar en veure com Hayden Paddon marcava el ‘Scratch’, que el feia avançar a Dani Sordo i posar-se a la lluita pel podi. El neozelandès encertava en l’elecció de pneumàtics, i li treia quatre segons a Andreas Mikkelsen i Ott Tänak, que també superava a Sordo.

Kris Meeke, a dotze segons del de Hyundai, superava els dos líders del campionat, i es posava al cap de la general del ral·li. A la següent especial, de tan sols vuit quilòmetres, Paddon tornava a marcar el ‘Scratch’ per tan sols mig segon sobre Tänak. Les diferències eren mínimes, per la qual cosa pocs canvis es visualitzaven a la classificació. En aquest instant Meeke liderava amb una regna de dos segons sobre Latvala, quatre sobre Ogier, cinc sobre Mikkelsen i nou sobre Paddon, que gràcies a aquests dos trams es posava a la lluita.

A la tarda els pilots tornarien a creuar els dos trams matinals, el de cinquanta quilòmetres per Nambucca i el de vuit de Valla. Al primer, Sébastien Ogier responía i es posava seriós, marcant el ‘Scratch’ i superant a Latvala a la general, quedant a dos segons de Meeke. El més perjudicat era Hayden Paddon, amb problemes mecànics en el seu i20 WRC, que perdia 11 segons, quedant relegat a 19 segons del britànic a la general.

El quart i últim tram del dia, disputat sota el capvespre australià, tornava a ser dominat pel Polo R WRC de Sébastien Ogier, que vol ser campió aquí i vol lluitar per això. El francès marcava un ‘Scratch’ decisiu que el posava tres dècimes per davant de Kris Meeke a la general. Latvala es mantenia tercer a tan sols dos segons de tots dos, mentre que Mikkelsen, en quart lloc, es queda a nou segons. Més despenjat s’ha acabat quedant Paddon, fins als 19 segons, però amb una bona actuació demà, el podi és possible.

Sense dubte demà tindrem per davant una emocionant lluita final per la victòria d’aquest Ral·li d’Austràlia, que qualsevol dels cinc es pot emportar. En sisè lloc, Ott Tänak es manté en solitari a 39 segons, sense perill que per darrere cap dels dos Hyundai l’atrapi. Tots dos pilots de la marca coreana es troben al voltant del minut de desavantatge de Meeke, tot i que Sordo ha acabat cedint posició amb Neuville. Els dos últims llocs són per Elfyn Evans i Nasser Al-Attiyah, que lidera la cursa del WRC2 amb catorze segons sobre Protasov.