McLaren ha anunciat un nou inversor: Dell Technologies. Com la majoria d’acords contractuals a Woking, no només es veurà beneficiat l’equip de F1.


Mclaren comença a tenir més recolzament de patrocinadors. Després de fracassar amb Honda i patir una caiguda en picat a nivell de resultats, els de Woking sembla que tornen a la superfície amb la nova etapa conjunta amb Renault al 2018. En aquest cas, qui s’uneix a McLaren es Dell.

Per Zak Brown, l’arribada de Dell és una via per expandir la seva empresa i, de pas, millorar la tecnologia. Moltes vegades no es millor buscar el patrocini de la marca més destacada, sinó compartir coneixement i treballar en convertir-se en una associació completa.

“L’acord entre McLaren i Dell va més enllà del tradicional contracte de patrocini. Som dues empreses molt obertes a la innovació i al progrés humà. I estem a l’avantguarda de la tecnologia de dades”, ha expressat Brown.

Brown ja ha destacat que McLaren està en una fase molt ambiciosa. El podi es un objectiu plausible en algunes curses de 2018, i si per qualsevol motiu estan lluitant per les victòries, Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne necessitaran les millors armes per combatre els seus rivals.

“Aquest anunci es una declaració d’intencions per part de McLaren, doncs tenim en ment un salt qualitatiu important a pista i fora d’ella. Dell és el company perfecte i les dues empreses compartim la mateixa ètica, fet que ens ajudarà a aconseguir els nostres objectius de2018 i més enllà”, ha mencionat el CEO de McLaren.

Jeremy Burton, director de màrketing de Dell, creu en l’equip McLaren i sap que la formació britànica té una publicitat mundial, si es pensa en l’’efecte Alonso’. L’ambició és part de l’ADN de Dell, i per això col•laboren amb Brown i companyia.

“La relació entre Dell i McLaren es basa en una herència compartida en el camp de la innovació, de l’excel•lència dins de la enginyeria i en l’alt rendiment. Durant els últims anys, la reputació de McLaren al mon del motorsport ha donat peu a una organització mésdiversa i ambiciosa, i estem encantats d’associar-nos amb ells”, ha explicat Burton.

Més enllà de l’equip de F1 i la imatge al cotxe, Dell s’assegura la col•laboració amb McLaren a nivell virtual. L’equip britànic organitzarà de nou el World Fastest Gamer, i l’ajuda que pugui aportar a nivell tècnic pot ésser també un escaparat pels coneguts com a ‘simracers’.

“El nostre acord té una mentalitat expansiva, i ens permet mostrar la capacitat de Dell. Per exemple, podem mostrar als aficionats dins del món dels videojocs i dels eSports la nostra capacitat, així com a nivell de dades, emmagatzematge al núvol”, ha continuat Burton.

Obviament, el coneixement tecnològic de Dell ajudarà a la segona branca del Grup McLaren, el McLaren Applied Technologies. La NASCAR fa servir electrònica fabricada a Woking, i tan Dell com McLaren volen seguir investigant i millorar el seu producte en general. Això es un punt més que interessant per una empresa com Dell.

“Tenim ganes de jugar un rol important en la transformació del Grup McLaren, tan a pista com al McLaren Technology Centre. És la primera vegada que patrocinem a algú en mig d’un acord comercial tan global, i volem que sigui a llarg termini”, ha conclòs l’americà.