El pilot de Yamaha, Maverick Viñales ha aconseguit la pole position per al Gran Premi de San Marino de MotoGP seguit del seu compatriota Pol Espargaró amb la KTM i la Yamaha SRT del francès Fabio Quartararo.

Q1:

La primera part de la classificació de MotoGP per al Gran Premi de San Marino va començar amb la Suzuki de Joan Mir i la Pramac Ducati de Jack Miller al capdavant durant els primers minuts de la sessió, encara que més tard seria la KTM de Johan Zarco qui marcaria el millor registre.

El temps del francès de 1m33.147s li permetia passar a la Q2 juntament amb Joan Mir (1m33.485s), mentre que la Pramac Ducati de Francesco Bagnaia es quedava fora de la Q2, quedant en tretzè lloc just per davant de la LCR Honda de Cal Crutchlow i l’Aprilia d’Aleix Espargaró.

Semblava que Jack Miller passaria fàcilment a la Q2, però finalment va acabar en setzè lloc seguit de la Ducati de Danilo Petrucci. Jorge Lorenzo amb l’Honda va ser divuitè seguit dels pilots de Tech 3 KTM.

Miguel Oliveira classificava en dinovè lloc seguit de Hafizh Syahrin. Completen la graella per demà les Avintia Ducati de Karel Abraham i Tito Rabat amb l’Aprilia d’Andrea Iannone, qui no va poder completar cap volta després de la seva caiguda en els entrenaments lliures previs a la classificació.

Q2:

La segona part de la classificació tenia a les Petronas Yamaha SRT de Fabio Quartararo i Franco Morbidelli al capdavant de la classificació a meitat sessió, seguit de la Yamaha de Maverick Viñales.

Però les posicions van canviar radicalment durant la segona tanda de voltes amb la KTM de Pol Espargaró col·locant-se en primer lloc. Aquesta posició li va durar poc al pilot de Granollers que de seguida va ser superat per la Yamaha de Maverick Viñales per aconseguir la pole position del Gran Premi de San Marino.

Per KTM el resultat d’Espargaró és el millor en la història de la marca austríaca en la categoria màxima. La primera línia de graella la completa Fabio Quartararo que va superar al seu company d’equip Franco Morbidelli.

El segueix Marc Márquez qui tan sols va poder finalitzar en cinquè lloc després d’una situació dramàtica amb la Yamaha de Valentino Rossi. El pilot català, va superar Rossi a recta posterior, però es va sortir de pista i això va permetre a Rossi atrapar-lo, situació en la qual tots dos pilots s’han sentit molestats.

Per darrere de Márquez es va classificar el seu rival en el campionat, Andrea Dovizioso seguit de Valentino Rossi i Zarco.

Les Suzuki els segueixen de prop amb Alex Rins novè i Joan Mir desè. Completa la classificació la LCR Honda de Takaaki Nakagami i la Ducati de Michele Pirro.