Aron Canet ha estat l’indiscutible guanyador a Alcanyís. El valencià ha dominat la cursa, ha guanyat per més de 4 segons i es posa a 2 punts de Dalla Porta, que ha patit avui. Ogura i Foggia completen el podi.

Aron Canet va fer una bona sortida des de la Pole i va poder mantenir-se al capdavant. Ai Ogura era segon i Alonso López va pujar fins la tercera plaça mentre Carlos Tatay queia a la setena. El de l’Estrella Galicia 0.0 va superar tant el japonès com el valencià i es va posar líder. Jakub Kornfeil, per la seva banda, va acabar de formar el grup líder, tot i que Tony Arbolino, cinquè, va acabar arribant.

Per darrere, Jaume Masià va caure. Els pilots del Leopard, després de tocar-se a la primera volta, lluitaven en posicions endarrerides, al límit dels punts. Marcos Ramírez va incrementar el ritme per tractar d’arribar al grup capdavanter, però va caure mentre rodava dotzè.

Canet, per la seva banda, va obrir un marge de mig segon amb la resta, que es trobaven lluitant i molestant-se entre si, fet que afavoria l’escapada de Canet. El grup era molt nombrós i arribava fins al tretzè, tot i que es va ampliar fins i tot més. El ritme del líder continuava sent imparable i la distància es va ampliar fins més enllà dels tres segons, tot i que va rebre una advertència per superar els límits de pista.

Lorenzo Dalla Porta era dotzè, però era el líder d’un segon grup que s’havia format a partir d’un tall. El líder del mundial, pe tant, es trobava a un segon d’Ayumu Sasaki, onzè. Arbolino va patir una pèrdua de ritme molt dràstica i va passar de lluitar pel segon lloc a ser superat per Dalla Porta.

Va arribar el final de la cursa i el duel per la segona posició era entre Dennis Foggia, Ogura, López i John McPhee. Canet va guanyar sense rival, mostrant-se superior des del primer moment i dominant completament la cursa. Després d’una lluita que es va prolongar fins el darrer revolt, Ogura es va fer amb el seu primer podi al mundial en ser segon. Foggia va acabar tercer i es va fer així amb el seu primer podi de la temporada.

McPhee ha sigut quart després de superar a l’últim revolt un López que haurà d’esperar per pujar al podi. Tatsuki Suzuki ha estat sisè, Sergio Garcia aconsegueix el millor resultat de la seva trajectòria en ser setè. Albert Arenas ha acabat vuitè, Gabriel Rodrigo novè i Arbolino completa el Top 10. El pilot del Snipers Team havia creuat meta onzè, però va pujar una plaça després que Dalla Porta fos penalitzat amb una posició per superar els límits de pista en l’última volta.

Amb aquests resultats, Dalla Porta conserva el liderat de la general, però la seva distància amb Canet es redueix fins els 2 punts. Arbolino continua tercer i es troba a 29 punts del líder. McPhee puja fins la quarta plaça, a 58 punts.