El madrileny ha aconseguit la seva cinquena pole position consecutiva, suma un total de sis aquesta temporada (sense restar-li en la què va ser desqualificat a Mugello). Ha sortit victoriós en una preciosa batalla amb Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo), pilot local que ha volat davant de la seva afició. Martín, demostra, una vegada més, que és el millor pilot de la categoria a una volta.

Necessita culminar aquests bons resultats en carrera amb una victòria, cosa que no aconsegueix ningú partint des de la Pole des que ho aconseguís Brad Binder en l’antepenúltima cursa de l’any passat a Sepang. L’holandès, que ja s’havia estrenat prèviament en dominar la FP2 en mullat, va ser 2n, però a més de 8 dècimes del nombre 88.

3r, a 1.713 segons, ha estat Nicolo Bulega (Sky Racing Team VR46); bona posició per a l’italià. Nakarin Atiratphuvapat  va culminar la seva millor posició a Moto3 amb la quarta posició.

Continuant amb les sorpreses, Marco Bezzechi (CIP) ha completat els cinc primers per davant de dos dels favorits: Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) 6è i Joan Mir (Leopard Racing) 7è.