Després de batre el rècord de Poles en un any i haver intentat, sense èxit, fer-se amb el triomf en nombroses ocasions, Jorge Martín s’ha emportat per fi la seva primera victòria en el mundial, en l’última carrera a València. Darrere d’ell, Mir i Ramírez han acabat en un podi format únicament per pilots espanyols.

La cursa va començar i Jorge Martín va fer una gran sortida, que li va permetre conservar la primera plaça. Gabriel Rodrigo va superar Joan Mir en l’arrencada per posar-se en segona posició. El primer gir es va poder completar sense incidents.

Els tres primers pilots es van allunyar una mica d’un segon grup format per Enea Bastianini, Juanfran Guevara, Ayumu Sasaki i Fabio Di Giannantonio. A la tercera volta, Rodrigo va caure. Joan Mir es va haver de sortir de pista per evitar l’argentí i va caure a la 19a posició, de manera que Martín liderava en solitari, amb Guevara segon i líder d’un grup que ja era de cinc pilots amb l’arribada de Marcos Ramírez.

En la volta 7, Di Giannantonio va tocar amb la seva roda davantera la posterior de la moto de Ramírez en plena recta, i va tenir una esgarrifosa caiguda, en la qual tant pilot com moto lliscar diversos metres per enmig de la recta. Afortunadament i malgrat la perillositat de la situació, el pilot va sortir il·lès.

Passaven les voltes i Martín tenia ja 4 segons sobre la resta. El grup que el perseguia ja era de 9 pilots, entre els quals es trobaven dos wildcards, Kazuki Masaki, que tancava el grup, i Dennis Foggia, que estava lluitant pel podi. A la 15, Mir ja havia remuntat fins a arribar al grup, i es va portar amb ell a John McPhee i a Bo Bendsneyder.

A la 19, Mir ja havia arribat a posicions de podi. Quan es va posar segon, el grup es va trencar lleugerament, amb Ramírez, Bastianini, Foggia i Fenati sent els únics capaços de seguir al mallorquí.

Arribada l’última volta, Ramírez era tercer, enganxat a Mir, però Bastianini i Fenati no havien renunciat al podi. No hi va haver canvis de posició en la resta del gir i Martín es va dur, per fi, la seva anhelada victòria, en la qual ha estat infinitament superior. Segon ha estat un Mir que no baixa del podi tot i haver hagut de remuntar. Ramírez ha estat tercer, igualant el seu millor resultat en el mundial i pujant al podi per segona vegada. Completen la zona de punts Fenati, Bastianini, Guevara, McPhee, Foggia, Arón Canet, Masaki, Tatsuki Suzuki, Bendsneyder, Sasaki, Niccolò Antonelli i Philipp Oettl.

Amb aquests resultats, el mundial acaba amb Mir campió amb 341 punts, Fenati subcampió amb 248 i Canet tercer amb 199. Ramírez (8è amb 123 punts) ha estat la millor KTM i Sasaki (20è amb 32 punts), el millor Rookie.

Fins aquí la temporada 2017 de Moto3, el mundial s’acomiada avui i no tornarà fins al pròxim 18 de març, on un nou mundial arrencarà, com ja és habitual, sota els focus de Losail.