Miguel Oliveira ha completat un final de temporada perfecte en fer-se amb la tercera victòria consecutiva a València. Segon ha estat el ja coronat Morbidelli i tercer ha acabat Binder, el que li dóna a KTM una ratxa de tres carreres amb les dues motos al podi.

Es va donar la sortida i Franco Morbidelli va tractar de superar Àlex Márquez, però el de Cervera li va tornar la posició. Hi va haver molt moviment per darrere, però cap incident. Darrere dels companys de l’EG 0.0 Marc VDS es trobaven Mattia Pasini, Miguel Oliveira i Brad Binder.

En la volta 5, Pasini va caure. Morbidelli havia obert una mica de forat sobre la resta i, darrere d’ell, Oliveira va arribar a la posició de Márquez. Sandro Cortese va caure. En la volta 10, Oliveira va superar a Márquez i se’n va anar a per Morbidelli. Binder només va necessitar una volta per superar a Márquez per la tercera posició.

En la volta 12, Jorge Navarro va caure. Van transcórrer les voltes sense que res rellevant succeís, amb Oliveira apropant-se a poc a poc al liderat. A falta de 6 voltes, el portuguès ja havia arribat a la posició del campió del món, i es va posar al capdavant.

En el penúltim gir, Francesco Bagnaia va arribar a Márquez i el va superar. La carrera va acabar així i Oliveira es va portar la seva tercera victòria consecutiva en el que ha estat un final de temporada impecable. Segon ha estat el campió del món Morbidelli, amb Binder tercer en el seu tercer podi consecutiu. Completen la zona de punts Bagnaia, Márquez, Hafizh Syahin, Takaaki Nakagami, Fabio Quartararo, Simone Corsi, Dominique Aegerter, Axel Pons, Isaac Viñales, Marcel Schrötter, Augusto Fernández i Lorenzo Baldassarri.

El mundial ha acabat amb Morbidelli campió amb 308 punts, Luthi subcampió amb 243 i Oliveira tercer amb 241. Bagnaia ha estat el rookie de l’any en acabar cinquè amb 174 punts. El mundial de Moto2 s’acomiada aquí fins al 18 de març de l’any que ve, dia en què començarà la propera temporada.