Marc Màrquez no ha deixat que ningú li prengués la pole i, tot i patir una caiguda a vuit minuts del final,ha sigut el més ràpid en els entremanents cronometrats de la tercera prova d’aquest mundial 2018 de MotoGP al Circuit de les Amèriques (Texas, EUA). A quatre dècimes, Maverick Viñales ha marcat el segon millor registre i Andrea Iannone serà l’encarregat de tancar la primera línia per a la cursa de demà.

Els entrenaments cronometrats començaven amb els dos pilots de la graella més enemistats -Márquez i Rossi- marcant els millors cronòmetres. Encara que aviat el català d’Honda ha deixat clar que ell seria el que portaria la veu cantant, sent gairebé quatre dècimes més ràpid que l’italià de Yamaha. Darrere se situaven Johan Zarco tercer, Jorge Lorenzo quart i Maverick Viñales cinquè.

Precisament el pilot català de Yamaha ha estat el que ha acabat disputant més de tu a tu la pole al d’Honda després que aquest patís una caiguda quan només quedaven vuit minuts perquè acabés la qualy.

Justament quan Marc Márquez era a la primera volta després de la caiguda ha estat quan s’ha trobat amb Maverick Viñales, qui venia en volta i s’ha vist destorbat pel pilot d’Honda. De fet, Viñales ha avortat la volta i s’ha queixat enèrgicament recriminant-li a Márquez que no s’hagués apartat.

Després d’aquest incident, tant Viñales com Márquez han millorat els seus respectius temps i s’han col·locat segon i primer respectivament. Això sí, amb quatre dècimes de diferència. Andrea Iannone ha acabat sent tercer a poc més d’una dècima de Viñales, Zarco quart -sent la millor moto no oficial- i Rossi finalment ha estat cinquè.

Tant Márquez com Viñales han restat importància a l’incident que els ha involucrat a tots dos. “No l’he vist. He intentat apartar-me el més ràpid possible i pensava que no el destorbaria. Li he demanat disculpes”, ha explicat Márquez.

“Pesa més allò positiu que la part negativa i l’important és que estem a primera fila, a més, no crec que aquesta fos la millor volta que he fet en aquesta sessió”, ha assegurat Viñales.