Álex Márquez torna a vèncer. En la seva millor temporada, el català ha dominat i ha ampliat el seu marge després de l’abandonament de Luthi. Di Giannantonio y Bastianini s’estrenen al podi amb actuacions excel·lents.

Álex Márquez va sortir bé des de la Pole, però Sam Lowes el va superar al primer revolt. El pilot català va tornar al liderat al revolt 3. Per darrere d’ells, Lorenzo Baldassarri va conservar, en primera instància, la tercera plaça, però va ser superat per Fabio Di Giannantonio a la primera volta. L’italià també va avançar a Lowes per posar-se segon. Xavi Vierge va caure.

La distància entre els dos primers era d’aproximadament un segon, i Márquez estava rodant ràpid en aquestes primeres voltes: va superar el rècord de la pista. El segon classificat del mundial, Thomas Luthi, que rodava novè, va caure a la quarta volta. Els ritmes dels dos primers eren parells, però Màrquez era capaç d’ampliar la distància poc a poc.

Per darrere, Baldassarri s’havia enfonsat. Marcel Schrötter era qui ocupava ara la tercera plaça, amb Luca Marini i Nicolò Bulega amenaçant la posició de l’alemany. A la desena volta, Lowes va caure i, pocs instant després, Mattia Pasini va patir la mateixa sort.

A la lluita per la darrera plaça del podi, Marini va superar Schrötter mentre Jorge Navarro arribava al grup. El valencià no va trigar a posar-se tercer, i només Marini va poder seguir el seu ritme. Schrötter, Bulega i Enea Bastianini ja estaven en un grup separat que lluitva pel cinquè lloc.

Per darrere, Brad Binder va caure. Bastianini, que estava fent un final de cursa excel·lent, va deixar enrere Schrötter, Bulega y Marini. El rookie de l’Italtrans arribava a la posició de Navarro a dues voltes del final i el va superar al darrer gir.

Amb més de 2 segons i mig de marge, Màrquez  veia la bandera de quadres i guanyava la seva cinquena cursa de l’any. El líder del mundial fa un pas enorme cap al títol després d’una actuació completament dominant. El de Cervera acaba seguit de dos nouvinguts al podi de Moto2. En la seva desena cursa a la categoria, Di Giannantonio acaba segon després d’una sòlida actuació. També s’estrena Bastianini, tercer, que ha fet una remuntada espectacular, guanyant quatre posicions en les darreres voltes de la cursa. Completen el Top 10 Navarro, Schrötter, Bulega, Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima i Iker Lecuona.

A la general, Márquez amplia considerablement el seu marge i ja té 33 punts sobre Luthi, que continua segon a la general tot i l’abandonament. Fernández i Navarro es troben empatats a 51 de Márquez i Schrötter es cinquè a 54.