Tony Arbolino ha estat el més ràpid de la classificació del GP de la República Txeca. L’italià aconsegueix, sota la pluja de Brno, la seva segona Pole de la temporada en superar McPhee per quatre dècimes. Niccolò Antonelli ha sigut tercer.

Tal com havien anticipat les prediccions, la sessió classificatòria de la categoria petita es va disputar en condicions humides, ja que va tornar a ploure pocs minuts abans del començament de la Q1. Un dels favorits a superar el tall, el gironí Albert Arenas, va caure mentre ocupava la cinquena plaça.

Els temps van ser rebaixats dràsticament en els darrers minuts, ja que la pista s’estava eixugant. El company d’Arenas, Raúl Fernández, va emportar-se la sessió. Un sorprenent Makar Yurchenko va ocupar la segona posició en fer una gran volta a roda d’Alonso López, que ha sigut tercer. Can Oncu va ser l’últim pilot a passar a la Q2, tot i que va caure en la seva darrera volta.

La meteorologia continuava inestable a Brno i la pluja va tornar a fer acte de presència tot just va començar la Q2. Els registres queien contínuament, i el paper dels rebufs estava sent clau. Tot i venir de la Q1, Fernández estava sent un dels pilots més ràpids, juntament amb Tony Arbolino i John McPhee. El madrileny, no obstant, va caure en el seu darrer intent.

Finalment, un 2:18.020 va ser suficient perquè Arbolino aconseguís la seva segona Pole de la temporada. L’italià torna a demostrar la seva competitivitat sota la pluja i podrà lluitar per un nou triomf. A quatre dècimes ha quedat McPhee, que sortirà segon a un circuit al qual ja ha guanyat. Niccolò Antonelli completa la primera línia amb el seu company, Tatsuki Suzuki, obrint la segona. Fernández i Aron Canet han estat cinquè i sisè, respectivament. El líder del mundial, Lorenzo Dalla Porta, només ha pogut ser 17è.