Doble alegria per a l’equip Sky en el dia d’avui i és que després d’una apassionant carrera de la categoria intermèdia, Lucca Marini s’ha fet amb la victòria i ‘Pecco’ Bagnaia amb el títol mundial de Moto2.

S’apagaven les llums dels semàfors i començava el GP de Malàisia de Moto2. Els dos candidats al títol perdien posicions tot just començar i era Marini qui feia un pas al capdavant i es posava líder en el primer gir. Fabio Quartararo i Àlex Márquez li acompanyaven en la lluita per la victòria, però aviat es desinflarían i deixarien pas a ‘Pecco’ i Oliveira que es farien amb la segona i tercera posició.

Marini marcava el ritme al capdavant, mentre Bagnaia i Oliveira lluitaven per la P2. El portuguès necessitava quedar per davant i que el líder quedés fora del TOP3. El primer ho aconseguiria en la T4 a falta 12 voltes per al final. El pilot del Red Bull KTM es feia amb la segona plaça i s’anava de cap a per Marini que tenia un segon d’avantatge. Per darrere, ‘Pecco’ lluitava amb Mattia Pasini, Álex Márquez i Lorenzo Baldassari per la tercera plaça.

Oliveira aconseguia atrapar a Marini amb 11 voltes per a la bandera de quadres i, amb la primera posició assolida, el portuguès necessitava que ‘Pecco’ caigués del TOP3 per allargar el mundial fins a València.

Faltaven sis voltes per al final i la lluita per la victòria se centrava en Marini i Oliveira. Baldassarri i Márquez perdien corda i Pasini era l’únic que estava prop de Bagnaia i que podia enviar el mundial al circuit de València.

Marini es feia amb la primera plaça i ja no la tornaria a deixar fins a creuar la línia de meta. Arribant al final, Marini havia obert un segon de diferència amb Oliveira que veia impossible evitar l’inevitable. Bagnaia era tercer amb més d’un segon de diferència amb Pasini.

Amb la bandera de quadres onejant pel traçat de Maláisia, victòria de Sky que significa un gran resultat per a Luca Marini i un mundial de Moto2 per ‘Pecco’ Bagnaia que ha corregut les últimes carreres amb la calculadora a la mà. Oliveira va fer el que va poder, però la segona posició no va ser suficient.

Pasini acabava P4 i Quartararo, cinquè. Sisè era Baldassarri que quedava per davant de la setena posició d’Àlex Márquez. El pilot de l’Estrella Galícia prometia lluita en Sepang, però no va ser capaç de seguir el ritme de la Sky. Brad Binder va ser vuitè, Schrotter, novè i Joan Mir tancava el TOP10.