Marc Márquez va tornar a la competició després d’un mes i mig de baixa i va acabar la Sprint Race de dissabte en cinquena posició i diumenge va caure quan se situava en posició de podi.

Marc Márquez ha tornat a la competició. El darrer dimecres, el Repsol Honda Team anunciava la seva participació en el Gran Premi de França després de perdre’s els tres últims GP. Després d’emportar-se posat a Miguel Oliveira a Portimao, es va confirmar que el de Cervera patia una fractura al primer metacarpià de la seva mà dreta, una lesió que el va obligar a passar per al quiròfan un dia després i a perdre’s el GP d’Argentina i el de les Amèriques, el seu traçat talismà.

La intervenció va consistir “una reducció tancada de la fractura i fixació interna de la mateixa amb dos caragols” que va transcórrer “sense incidents”. Per Jerez, el de Cervera va confirmar que la lesió encara no li permetia córrer, i que el seu primer objectiu realista era Le Mans. Una tornada que ha estat molt positiva per al pilot de Cervera, ja que el cap de setmana no ha anat gens malament. Recordem que ha estat més d’un mes i mig sense agafar una moto.

Marc Márquez durant la Sprint Race del dissabte a Le Mans / MotoGP
Marc Márquez durant la Sprint Race del dissabte a Le Mans / MotoGP

Divendres, el pilot català va aconseguir classificar-se per a la Q2 durant les pràctiques 1 i 2. Tot i acabar novè, se’l va poder veure molt còmode sobre la moto. Cal recordar que el cerverí ha fet ús durant el Gran Premi del nou xassís Kalex. Durant l’FP del dissabte, va classificar quart, a tan sols quatre dècimes del primer classificat, Maverick Viñales. Però això tan sols era el principi d’un molt bon dissabte. El de Cervera tenia quasi assegurada la pole position amb el seu impecable registre de 01’30.763. Finalment, Pecco Bagnaia li va arrebatar per tan sols 0.058 miléssimes.

Durant les curses també va demostrar tenir un bon ritme, sobretot a la del diumenge. Tot i mantenir-se una bona estona en posició de podi durant la Sprint Race del dissabte, finalment va acabar a la cinquena posició. Un resultat que dissabte esperava millorar… i així hagués estat si no hagués estat per la caiguda a falta de dues voltes. El cerverí se situava a la segona posició quan Jorge Martín el va avançar a la corba set i ell sol va anar-se’n a terra. A les declaracions posteriors amb DAZN, el pilot del Repsol Honda reconeixia el seu error i assegurava haver-se sentit còmode sobre la moto.

Marc Márquez, feliç després de marcar el segon millor registre a la pole position / MotoGP
Marc Márquez, feliç després de marcar el segon millor registre a la pole position / MotoGP
“Avui estava gaudint com un nen, moltíssim”, expressava als micròfons d’Izaskun Ruiz de DAZN. Una sensació que ja gairebé havia oblidat. “Estava pilotant com feia molt de temps que no feia, he gaudit. M’he cansat, he anat al límit, com s’ha vist tota la cursa, però era l’única manera de poder estar allà. Prefereixo fer una cursa així i acabar així que no el dècim”, deia amb sinceritat.
“El problema és que durant les dues últimes voltes veia el podi tan a prop… sabia que si em passava Jorge (Martín) el més probable era que en la recta em passés també Zarco, i no volia perdre-ho, i aquí és on he comès l’únic error de la cursa”, continuav dient. Márquez es queda amb tot lo positiu de diumenge, i no és una altra cosa que “haver demostrat que som aquí i que hi ha velocitat. Em costava bastant avançar, he hagut de fer-ho en llocs amb massa risc a vegades, però he gaudit, i això és l’important”, sentenciava.
Marc Márquez lluita amb Jorge Martín durant la cursa de dissabte / MotoGP
Marc Márquez lluita amb Jorge Martín durant la cursa de dissabte / MotoGP

A més, reconeix que, tot i el bon cap de setmana que han fet, l’Honda ha de millorar molt. “Jo ho he dit en el box, que estic bé i preparat, he pilotat com feia molt de temps que no feia, però no podem anar així totes les curses, no es pot anar tant al límit. Avui ho hem salvat amb el pneumàtic dur davanter, sense haver-lo provat l’hem provat en cursa, i això ens ha permès salvar el resultat mentre que els altres anaven amb el tou. Has de jugar-te aquestes cartes, són riscos, sí, però per a mi el més important psicològicament és demostrar-me que sóc aquí, continuar amb aquesta autoconfiança i esperar que arribin cosetes del Japó”, continuava dient.

Sobre el xassís Kalex amb el qual va competir aquest cap de setmana, explica que “aporta una miqueta”, però assegura que “no és la solució”. “Estem lluny. No sé si la solució arribarà aquesta temporada o no, però jo sóc autoexigent amb mi mateix i em prepararé al màxim aquestes tres curses que venen. Espero que al Japó també preparin al màxim aquestes tres setmanes les curses que venen, i d’aquesta setmana anar avançant”, sentenciava.

“Marc ja està pilotant al mateix nivell que abans de lesionar-se en 2020” – Alberto Puig, Team Manager del Repsol Honda Team

Però Márquez no ha estat l’únic que ha tancat el cap de setmana amb un somriure. Alberto Puig, team manager d’Honda, també ho ha fet. A més, assegura que el de Cervera ja es troba en molt bona forma. “Marc va fer una cursa fantàstica. El caràcter d’un campió és intentar treure sempre el màxim de qualsevol situació, que és exactament el que va fer. Crec que Marc ja està pilotant al mateix nivell que abans de lesionar-se en 2020. A Le Mans va pilotar magníficament i és clar que va fer tot el que podia amb el que tenia”, argumenta Puig.