Nil Arcarons, pilot de motocròs, vol recuperar-se físicament després d’una època amb algunes lesions complicades

Nil Arcarons ha fet un repàs a la seva trajectòria, explicant com es sent en el seu equip, sense deixar de banda el seu estat de forma.

La seva temporada està sent una mica complicada degut a les lesions. No obstant això, és optimista, ja que creu que serà capaç de recuperar el seu nivell de forma previ.

PREGUNTA: QUI ÉS NIL ARCARONS?

Nil Arcarons: Porto tota la vida dedicant-me al motocròs, vaig començar a anar amb moto amb 4 anys. El meu pare havia competit en motocròs, va guanyar el Campionat d’Espanya sis cops. He competit en àmbit nacional, però també he participat en competicions internacionals. Vaig començar a competir al Campionat d’Espanya amb nou anys aproximadament, i he aconseguit quatre títols. A més, he guanyat quinze cops el Campionat de Catalunya.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

NA: Als sis anys vaig començar a anar més amb moto i amb vuit vaig participar en la meva primera cursa. La vaig gaudir molt i, des d’aquell moment, sempre he participat en moltes curses cada any.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

NA: L’any 2020, que va ser molt complicat, vaig sortir campió del Campionat d’Espanya. Vam estar molts mesos sense poder competir, però ho vaig saber gestionar molt bé. La pandèmia em va afectar positivament, ho vaig saber gestionar molt bé.

P: QUÈ SIGNIFICA PER A TU SER CAMPIÓ D’ESPANYA?

NA: Significa que he assolit els objectius que em vaig proposar aconseguir quan era petit. Mai m’hauria imaginat que arribaria a la màxima categoria i seria capaç de guanyar. Va significar aconseguir un objectiu pel qual m’havia esforçat moltíssim.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

NA: Si competeixes en diferents campionats, està clar que el cansament és molt elevat. Es pot dur a terme, però s’ha de gestionar molt bé i tenir un preparador físic al teu costat. A més, és molt important la logística.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

NA: Intento no fer-ho fins que arriba el moment de la cursa. Està clar que estratègies sí que es pensen, però és important no estar absorbit per la cursa, poder fer altres coses. És molt important desconnectar.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

NA: Hi ha amistat entre nosaltres, però som rivals. Si no són de la teva categoria, pots tenir una gran amistat amb ells i fer coses junts, però si són de la teva categoria, hi ha respecte i no hi ha molta amistat, ja que tothom vol guanyar.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

NA: Al Campionat d’Espanya, portem tres o quatre anys on som quatre pilots específics els que lluitem pel títol. Hi ha dos que aquest any estan sent superiors. Jo no he pogut estar a un nivell tan elevat degut a les lesions.

P: COM ÉS LA TEVA RELACIÓ AMB EL TEU EQUIP?

NA: És molt bona, és el tercer any que estic amb ells. Per sort, jo soc de Centelles i l’equip és de Vic, estem molt a prop l’un de l’altre.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

NA: Dels últims onze anys, aquesta està sent la pitjor temporada per a mi. Durant els últims deu anys, havia quedat entre els quatre primers al Campionat d’Espanya. Aquest any no serà així, ja que em vaig lesionar d’una vèrtebra i després de la clavícula. Per tant, vaig fer un pas enrere, però ara estic fent un endavant. Els resultats no seran tan bons com altres anys, però això m’ha servit per aprendre molt.

P: COM ESTÀ SENT LA RECUPERACIÓ?

NA: Porto set setmanes entrenant normal. Durant la recuperació he anat al fisioterapeuta i he utilitzat màquines que m’han ajudat a recuperar-me d’una millor forma.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

NA: L’anterior temporada va ser bastant bona, vaig quedar tercer al Campionat d’Espanya. Llàstima l’última cursa que no va ser gaire bona, ja que hagués pogut quedar subcampió.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

NA: Ara mateix, vull recuperar el ritme que tenia abans de les lesions. A partir d’aquí, em plantejaré objectius més ambiciosos. No vull pensar gaire en el meu futur. Durant els propers tres o quatre anys em veig competint, no sé el que passarà després. També entreno a nens des de fa nou anys, i potser el meu camí va per aquí.