Marc Márquez ha estat acompanyat d’un grup de nens que ha realitzat un taller de construcció de caixes niu per a insectes. Aquesta acció ha clausurat oficialment el KISS Barcelona 2019. 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- Marc Márquez ha inaugurat el bosc de la zona del cràter, la primera zona verda del Circuit millorada dins d’un projecte de transformació que busca ampliar la biodiversitat d’aquestes àrees naturals del traçat. Aquesta acció ha servit per a clausurar el programa KISS (Keep It Shiny and Sustanaible) que promou la FIM Ride Green, i en aquest cas el KISS Barcelona, celebrat en el marc del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™.

El projecte, que s’està duent a terme amb Social Forest, una empresa de gestió forestal sostenible orientada a la formació i la inserció laboral de joves en situació d’exclusió o en atur, no només ha comptat amb l’ajuda de l’ambaixador mediambiental de la FIM Ride Green, Marc Márquez, sinó que el pilot ha estat acompanyat per un grup d’alumnes d’una escola local (de Parets del Vallès). Aquests nens han estat els guanyadors del concurs KISS Barcelona, i han pogut realitzar un taller de construcció de caixes niu amb materials de la poda del bosc, per construir un hotel d’insectes. La imatge més curiosa ha estat la de la formiga Marc Márquez, el primer hoste de l’hotel d’insectes.

Cal destacar que aquest projecte ha estat finançat amb una acció d’economia circular, amb fons recaptats d’una altra acció mediambiental, la de la venda de gots reutilitzables als punts de restauració del Circuit. Aquesta iniciativa, així com moltes altres, han estat presents aquest cap de setmana a la pista mundialista, juntament amb un estand del KISS Barcelona per sensibilitzar al públic sobre el respecte i la cura del medi ambient.

S’ha posat l’accent principalment en els més petits, per a un comportament futur responsable i compromès amb l’entorn, que casa amb la gestió de la sostenibilitat 3C del Circuit: “Consciència, Compromís i Coherència”.