Marc Márquez guanya dominant a Montmeló després d’un error de rookie de Jorge Lorenzo que ha deixat a tres pilots amb opcions de victòria fora. Fabio Quartararo aconsegueix el seu primer podi a MotoGP en ser segon i Petrucci acaba tercer.

La cursa va començar amb Andrea Dovizioso i Marc Márquez superant Fabio Quartararo per posar-se primer i segon respectivament. El Poleman va caure fins a la novena plaça en la primera volta mentre Maverick Viñales pujava al tercer lloc i Jorge Lorenzo es posava quart. Per darrere, Karel Abraham va caure al revolt 7 i Bradley Smith a la 10. Aleix Espargaró es va retirar al final de la primera volta amb molèsties físiques després d’haver estat involucrat en la caiguda amb el seu company.

Tot va canviar a la segona volta. Lorenzo va intentar superar Viñales i va caure, emportant-se per davant a Viñales, Dovizioso i Valentino Rossi. Tots van quedar fora i Márquez va passar a ser el líder destacat per davant de Danilo Petrucci i de Quartararo. Pecco Bagnaia va caure a la sisena volta.

El líder del mundial va començar a obrir forat en solitari mentre la lluita era a la segona plaça entre Petrucci, Àlex Rins i Quartararo. Els tres s’intercanviaven les posicions constantment, el que va propiciar que el grup s’engarandís amb la presència de Jack Miller, Joan Mir i Cal Crutchlow. Per darrere, Franco Morbidelli va caure a la volta 16.

Passaven les voltes i la lluita pel segon es revolucionava amb un toc entre Petrucci i Rins que gairebé acaba amb el de Suzuki a terra. Quartararo va aprofitar per posar-se segon i Rins va seguir en cursa setè, enganxat a un Mir que tancava el grup. Crutchlow va anar a terra en la següent volta.

Rins no va trigar a donar compte de Mir i posar-se en cinquè lloc per intentar reenganxar-se a la lluita pel podi. En l’última volta, el català va avançar a Miller per posar-se quart. Per davant res canviava i Márquez s’emportava una victòria sense rival, en què ha dominat completament i de la qual surt més líder. Quartararo s’estrena al podi de la categoria reina i Petrucci ha estat tercer. Rins, Miller, Mir, que aconsegueix el seu millor resultat en MotoGP; Pol Espargaró, Takaaki Nakagami, Tito Rabat i Johann Zarco completen el Top 10 d’una cursa que només han acabat 13 pilots.

Aquests resultats afavoreixen enormement a un Márquez que veu com la majoria de rivals directes no sumen punts. El vigent campió ja té 37 punts sobre Dovizioso, que és segon, 39 sobre Rins, 42 sobre Petrucci i 68 sobre Rossi.

La propera cursa es disputarà d’aquí a dues setmanes, el 30 de juliol al mític circuit d’Assen, que acull el GP dels Països Baixos.