L’arribada a Buenos Aires s’apropa, però Marc Coma no es vol confia i, tot i que no ha tingut grans problemes en aquestes dues setmanes, no vol pronunciar la paraula “victòria” fins que creui la línia de meta de l’última etapa. De moment, després de l’antepenúltima etapa, el català manté una avantatja de més de 5 minuts respecte Paulo Gonçalves, que s’ha quedat a 17 segons de guanyar l’etapa d’avui, però li ha tret Joan Barreda.

Barreda ha tornat a demostrar que, si no hagués tingut el problema mecànic a l’etapa marató, no només hagués lluitat per la victòria del Dakar 2015 sinó que difícilment hagués tingut rival. El pilot castellonenc ha guanyat l’etapa per segona vegada consecutiva i per quarta vegada en aquesta edició. Tanmateix, aquesta vegada ha estat molt més ajustat que ahir, ja que Paulo Gonçalves ha llançat una ofensiva per retallar distàncies amb Marc Coma, però s’ha quedat a 17 segons de guanyar la 11ª etapa del Dakar.

El portuguès ha pogut retallar més de 2 minuts respecte al líder de la general, però Coma tenia absolutament controlada l’etapa i no ha vist perillar en ningun moment el liderat. No obstant, el pilot d’Avià no es vol confiar i no dóna per guanyat absolutament res a falta de dos etapes pel final. “Tot ha anat bé. Encara ens queda una jornada complicada demà. Després la última etapa, el dissabte. Encara no veig el final del túnel, queden molts quilòmetres”, deia al finalitzar l’etapa.

Quant a la lluita pel podi, tenim canvi en la tercera posició després d’aquesta etapa. Toby Price, que avui ha creuat la meta en cinquena posició, ha aconseguit superar a Pablo Quintanilla a la classificació general i, a més a més, té una avantatja de més de minut i mig. Laia Sanz, sempre regular, s’ha quedat a 11 minuts de Joan Barreda però no ha estat suficient per aconseguir el miracle d’acostar-se a la sisena i setena posició. De fet, la millor pilot en categoria femenina haurà d’estar més pendent de conservar la vuitena plaça, ja que té a Ivan Jakes a poc més de 10 minuts.

Com hem comentat, nomes queden dos dies de Dakar, que en total són 472 quilòmetres d’especial. Segons Marc Coma, molts metres per davant abans de celebrar res, però la cinquena victòria està cada vegada més a prop i només queda esperar l’arribada a Buenos Aires perquè es compleixi el somni.