Nasser Al-Attiyah continua guanyant etapes. Aquesta vegada de Salta a Termas Rio Hondo. L’han seguit el seu company d’equip Orlando Terranova i el pilot de Toyota Giniel De Villiers completant el podi de l’etapa d’avui.

 

El pilot qatarí segueix imbatible amb el seu Mini. Tot i portar una distància de més de 30 minuts sobre el segon classificat a la general, Nasser Al-Attiyah segueix sense afluixar i s’emporta una altra victòria en aquesta edició del Rally. 5 etapes guanyades el coronen com a líder indiscutible de la general essent les dos últimes consecutives.

“Estic bastant content avui. Ha sigut una etapa curta i molt ràpida, del tipus Campionat Mundial de Rally. Tinc la impressió de que hem guanyat l’etapa, perque hem mostrat que anem a molt bon ritme. És un Dakar molt dur, perquè estem al capdavant des de la segona jornada. Ara, Espero realment arribar a Buenos Aires, perquè és molt important per a totes les persones que ens recolzen. Se que ahir Yazeed va tenir problemes amb el seu motor. El Dakar és així. S’han de cuidar molt tots els detalls. Em sap molt greu per ell, però se qué tornarà l’any que ve molt més fort. És un exemple de qué et pot passar alguna cosa en qualsevol moment…el Dakar no acaba fins després del podi!”. Comentava Nasser a l’arribada de l’etapa.

Amb un top 5 de l’etapa molt apretat arribava en segon lloc l’argentí de Mini Orlando Terranova a 27 segons del seu company d’equip. Seguit del pilot de Toyota Giniel De Villiers a 39 segons. Sorpresa en el quart lloc que l’ha ocupat  el lituà Benediktas  Vanagas tan sols a 40 segons del Mini del qatarí. I tancant els 5 primers ha entrat Vladimir Vasiliev a un minut i setze segons.

La creu ha sigut el saudí Yazeed Al-Rajhi que estava fent un Rally excepcional en el seu any de debut. Ha sofert una avería de motor a pocs kilòmetres de la sortida de l’especial. A causa d’això s’ha vist obligat a abandonar quan estava ocupant el tercer lloc de la general. Ara però correspon a Krzysztof Holowczyc.

Demà es realitzarà la dotzena etapa d’aquest Dakar 2015 i penúltima prova del Rally amb 298km d’especial que portaran als participants fins a Rosario.