Alex Lynn obté l’última victòria de l’any eclipsat per la lluita pel títol, que acabat en mans de Pierre Gasly per tan sols vuit punts de diferència sobre Antonio Giovinazzi. El podi l’ha completat Johnny Cecotto i i Sergey Sirotkin.


Gran expectació estava generant l’última cursa de la GP2 a Abu Dhabi, on s’anava a decidir el campionat entre Pierre Gasly i Antonio Giovinazzi. A la pole estava Alex Lynn, mentre que els dos aspirants partien des de la 4a i la 8a posició. A la sortida, tots dos patinaven i perdien posicions, especialment l’italià que queia fins al sisè lloc.

Al davant, Lynn mantenia la posició per davant de Sergey Sirotkin, Johnny Cecotto, Norman Nato i Nobuharu Matsushita. Gasly es veia superat per Markelov, qui es posava a l’estela de Giovinazzi. Per darrere, la primera víctima era De Jong, que s’envirollava després d’un toc de Ghiotto, que seria penalitzat poc després.

En els primers compassos les primeres posicions es compactaven, però a mesura que les voltes passaven els tres primers s’escapaven, mentre que la lluita se centrava per la quarta posició. Nato defensava amb ungles i dents la seva posició davant Matsushita, mentre que darrere Giovinazzi no acabava d’arribar a tots dos en les rectes, mentre s’enganxava a la part més revirada del circuit.

Després de diversos intents, Matsushita es treia de sobre a Nato i s’escapava en la quarta posició. Giovinazzi provava de fer el mateix durant moltes voltes, però sense velocitat punta no podia amb el francès, que acabaria mantenint la posició. Per darrere, Markelov aprebata a l’italià de Prema, que pràcticament s’acomiadava del campionat, en precisar d’arribar a un podi ja massa lluny.

En les últimes voltes van arribar les últimes hostilitats. Marciello i King es van disputar la desena posició amb molta agressivitat, quedant-se la plaça l’actual pilot reserva de Manor F1 Racing. Poc després, Markelov tornava acostar-se a Giovinazzi, però no acabaria d’aconseguir superar el de Prema, que acabava perdent el títol en finalitzar sisè. En l’última volta, Evans superava Gasly en una bonica lluita per l’últim punt, però tot i no puntuar el francès es coronava campió de la GP2.

Així doncs, Alex Lynn arribava a meta per acomiadar-se de Dams amb una ferma victòria per davant de Cecotto, que acabaria superant a Sirotkin també en l’última volta, completant el rus el podi final d’aquesta GP2 Series. En quart lloc va tancar la temporada Matsushita, seguit de Nato, Giovinazzi, Markelov, Evans, Gasly i King.

Amb la novena posició, Pierre Gasly s’adjudica el títol de la GP2 amb Prema Racing i succeeix a Stoffel Vandoorne i ART GP. El francès, que no podrà tornar a córrer en aquesta categoria per reglament, tampoc podrà estar a Toro Rosso després de confirmar a Daniil Kvyat fa unes setmanes com a company de Carlos Sainz. Així doncs, el francès haurà d’esperar com a reserva al menys un any, i caldrà veure qui el succeeix l’any que ve després d’obtenir aquest títol per tan sols 8 punts sobre Giovinazzi, qui també té un futur incert de cara al proper any 2017.

La GP2 fará un test post-temporada la setmana vinent al Yas Marina, i ja no tornará a la competició fins les primeres curses europees del calendari de la F1 al 2017.