No es pot ni parpellejar al Mundial de Moto2. La situació va canviar completament quan es va haver-se d’aturar la carrera pel començament de la pluja: aquest canvi va afavorir a Tom Luthi (CarXpert Interwetten) qui havia patit durant tot el cap de setmana: partia 12è en la primera cursa, va anar remuntant posicions fins que va començar a ploure quan estava 7.º.

Va aprofitar la sortida de la segona cursa per col·locar-se líder al primer revolt amb un inici espectacular. La resta va ser senzill per a Luthi, va imposar el seu ritme i amb la victòria s’acosta al liderat de Moto2. 2n va ser un gran Àlex Márquez (EG 0,0 Marc VDS) que també es torna a enganxar al Mundial. Es va refer de la lesió i retalla uns punts importants en una cursa molt estranya.

A la primera cursa, Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) va aprofitar la seva pole i va passar primer al primer pas per meta: va intentar escapar-se sense èxit. L’italià va caure en la segona carrera quan remuntava posicions.

Veient la baixa temperatura de la pista (22.2 ° C), tota la graella de Moto2 va optar pel pneumàtic mitjà davant i el compost més tou en el tren posterior. Va ser una elecció generalitzada pel que les tàctiques pel que fa a les gomes no eren vàlides.

A falta de 14 voltes per al final, va començar a ploure i els pilots van començar a aixecar la mà. La direcció de carrera va mostrar la bandera vermella. Com s’havien sobrepassat els 3 primers girs de carrera sense haver-se superat dos terços de la prova, seguint el procediment, es va tornar a organitzar una altra sortida amb una carrera a 6 voltes.

La cursa es va reprendre i tots els pilots van empènyer al màxim. Luthi va realitzar una espectacular sortida i es va posar a liderar. Mentre que Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) patia, l’helvètic s’escapava. Márquez va intentar seguir l’helvètic sense èxit. Tercer en discòrdia va ser Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), sumant el seu 5è podi aquest any.