El pilot suís ha guanyat la primera cursa de la temporada, que ha estat marcada per males decisions de direcció de carrera i per la sortida, que fins a 8 pilots se l’han saltat. Salom ha estat segon i Corsi tercer.

 

Jonas Folger va fer una molt bona sortida, tirant des dels primers metres i escapant-se del grup perseguidor. Lowes va recuperar la segona posició després que Nakagami, l’avancés en els primers metres, sortint vuitè.

Rins, Zarco, Schrotter i Lowes van ser penalitzats amb un ride-through per saltar-se la sortida, mentre per davant Folger havia caigut a terra quan anava liderant. Això va deixar a Luthi i a Morbidelli al capdavant.

Nakagami i Mulhauser també van ser penalitzats, va fer que Corsi i Cortese quedessin lluitant per l’últim esglaó del podi.

Alex Marquez va anar a terra després de no haver quallat un bon inici de carrera amb molts problemes.

A falta de 10 voltes per al final, teníem dues lluites al capdavant. Luthi i Morbidelli es barallaven per la victòria, mentre Cortese i Corsi lluitaven per la tercera posició. Per darrere, els pilots que havien estat sancionats, estaven remuntant i s’acostaven als punts.

Durant les següents voltes la cursa es va estabilitzar, i els pilots de cap es van dedicar a estudiar-se els uns als altres.

Però llavors l’acció va començar en els despatxos, Morbidelli i Cortese estaven sent investigats per saltar-se també la sortida, però com era ja el final de la cursa, van ser sancionats amb 20 segons. Això els pilots no ho sabien, i van continuar lluitant.

Luthi va guanyar la cursa seguit d’un impressionant Luis Salom, que després de remuntar, se les va apanyar per avançar Cortese i Corsi en pista. Aquest últim va ser el pilot que va tancar el podi. Syahrin va ser quart, seguit de Aegerter, Kent, Morbidelli, Rins, Lowes i Marini.

La carrera va ser un autèntic caos, fins i tot el propi Alex Marquez va declarar que el semàfor va fer una espurna bastant extranya, i suposa que va ser això el què va provocar que més d’un pilot es saltés la sortida. A part d’això, direcció de cursa va trigar molt a sancionar Morbidelli i a Cortese.