El brasiler Lucas Di Grassi s’ha fet amb la victòria a Mèxic després d’una gran lluita amb Jerome D’Ambrosio, segon i amb Buemi, tercer.

Gran carrera la que hem vist en terres mexicanes i és que Lucas Di Grassi no s’ha presentat al circuit Ciutat de Mèxic solament per menjar “tacos”, si no que venia amb intencions de guanyar l’e-prix.
El pilot de ABT es plantava en pista en tercera posició, just per darrere de D’Ambrosio i de Nicolas Prost, després d’una bona classificació. El brasiler va començar la carrera vigilant molt d’a prop al pilot belga de Dragon Racing mentre aguantava els atacs de Daniel Abt. Poc li va durar la quarta plaça a l’alemany perquè venia des de la cinquena posició un gran Buemi amb el Renault per arrabassar-li la posició.

Rondava la volta 7 quan D’Ambrosio feia la primera volta ràpida de carrera. Eren voltes amb poca baralla, a la volta 12, Duran, l’heroi local; Di Grassi i Vergne van activar el Fan Boost i és que van ser els escollits per l’afició per tenir un extra de potència.

El portuguès de l’escuderia Aguri, Da Costa va ser el pilot amb més problemes durant la carrera ja que en una “chicanne” va trencar una part de l’aleró del bòlid, cosa que va fer que els comissaris creguessin necessari demanar que entrés a boxes per la seva seguretat. Els problemes però, no van acabar, ja que, tot i amb el nou cotxe, no era el dia del portuguès així que es va veure amb la obligació d’abandonar.

La primera fase de la carrera la podem definir com intentar estalviar bateria i és que els pilots buscaven fer el major nombre de voltes amb el primer cotxe per després esprémer a fons el segon. L’única acció remarcable en la primera part va ser el gran avançament de Lucas Di Grassi a Prost en la volta 22, just abans d’entrar a boxes i tirant tota la llenya al foc. En aquest moment, vèiem realment les intencions del brasiler. Just després de l’avançament, D’Ambrosio va agafar el carrer de boxes seguit dels cinc primers, que havien obert un “gap” important amb els de darrere.

Després de la tensió del canvi de cotxe, els 5 fantàstics van sortir en el mateix ordre del que van entrar. Ordre que duraria un sospir posat que Lucas Di Grassi es tornava a posar l’uniforme de treball i va avançar en la volta 24 a D’Ambrosio, qui va veure amb ràbia com se li escapava una victòria important i que li podia haver ajudat a ficar-se en la lluita pel títol.

En la mateixa volta 24, el suís Sébastien Buemi va passar al seu company d’equip Prost, qui igual que D’Ambrosio veia com se li esfumava el gran resultat fet en classificació.

Segona part de carrera totalment diferent i és que les pantalles reflectien a un Lucas Di Grassi primer i, a un D’Ambrosio segon. El pilot suís de Renault e.Dams, Buemi, va intentar aprofitar gran part del que quedava de carrera per treure-li la segona posició al ferit pilot de Dragon Racing, ho va intentar amb tant afany que al final van acabar xocant, per sort, sense major repercussió en els cotxes.

Al final, carrera frenètica per la part de davant i tranquil·la per la part de darrere. Gran resultat per Di Grassi i també per D’Ambrosio que tot i acabar tercer, ha pogut obtenir 3 punts per la Súper Pole i 2 per la volta ràpida. La cara positiva de la carrera ha estat la lluita pel podi, mentre les parts negatives han estat la penalització per Prost per no complir el temps de seguretat abans de sortir amb el cotxe del box i els accidents. El pilot local, Duran i Daniel Abt han protagonitzat dos accidents al final de carrera.

Al final, Di Grassi s’ha posat primer en la classificació, superant a Buemi. El suís vol tornar al número 1, però això no serà possible fins al dia 2 d’abril on ens tornarem a trobar a Long Beach.