Aquest cap de setmana s’ha disputat la primera ronda de la temporada de F2 al Circuit Internacional de Bahrain. Tot i la presencia de debutants amb molta projecció, han estat els més veterans de la categoria els que s’han imposat. Les victòries se les han endut Nicholas Latifi i Luca Ghiotto en dos excel·lents actuacions individuals. Ells dos y Sergio Sette Camara s’han repartit els sis podis i l’italià d’UNI-Virtuosi partirà a Bakú com a líder del campionat.

Cursa llarga: Latifi guanya en la seva millor cursa a la F2

Tal com ve succeint en aquest circuit durant els últims anys, l’estratègia i el desgast dels pneumàtics van jugar un paper clau en les dues curses. A la primera, Luca Ghiotto partia com a favorit després d’aconseguir la seva primera Pole a la categoria. No obstant, una pèssima sortida el va relegar a la sisena posició abans del primer revolt.

Els primers compassos de la cursa van estar comandats pels Carlin i per Nyck De Vries. Nicholas Latifi també es trobava en aquesta lluita per la victòria, mentre que el seu company, Sergio Sette Camara, es veia obligat a remuntar després d’una mala classificació. Durant la primera part de la cursa es va produir l’únic incident de la mateixa. Sean Gelael va perdre el control del seu Prema després que el DRS no es tanqués en frenar.

S’apropava l’equador de la cursa i molts pilots començaven a patir amb l’estat dels seus pneumàtics. Especialment els Carlin, que van ser els primers a visitar els boxes. Latifi va fer-se amb el liderat i va obrir una distància de 6 segons que va perdre quan va aturar-se, ja que a DAMS van fer un canvi de pneumàtics pèssim i el canadenc va tornar a pista en quart lloc.

L’estratègia, però, va afavorir els que van tardar més a fer l’aturada, ja que els altres van tornar a patir molt durant les últimes voltes. Així, Latifi va tornar al liderat i va acabar emportant-se la cursa davant Ghiotto i Sette Camara. De Vries (6è) i Nobuharu Matsushita (9è) es van enfonsar en la classificació en les últimes voltes. Anthoine Hubert va aconseguir un positiu quart lloc en el seu debut i Mick Schumacher va ser vuitè, és a dir, tenia la Pole per a la segona cursa.

Cursa ‘sprint’: Exhibició de pilotatge de Ghiotto

La segona cursa va propiciar una situació poc freqüent a les curses de diumenge de la F2, però que ja s’havia donat amb anterioritat en aquest circuit: Aturar-se a boxes va resultar ser l’estratègia correcta.

Schumacher tenia la Pole i va conservar el liderat durant les primeres voltes, mentre Aitken, Louis Deletraz i De Vries lluitaven, amb algun ensurt, per la segona posició. Els DAMS van arribar des de la setena i vuitena posició de sortida i Sette Camara es va arribar a posar líder. Ghiotto, Latifi i De Vries també donarien compte del fill de l’heptacampió i Ghiotto va arribar a posar-se líder.

La durabilitat dels pneumàtics era una qüestió preocupant per als equips, i alguns van decidir fer aturar els seus pilots. Va ser el cas de Ghiotto, que va perdre el liderat però era el pilot més ràpid. La victòria era entre ell i Sette Camara, que no s’havia aturat. Els DAMS es mantenien a pista, tractant d’arribar fins al final sense canviar pneumàtics, i Latifi va intentar, sense èxit, atacar el liderat del seu company.

Tot i la distància que hi havia, Ghiotto tenia l’estratègia guanyadora. L’italià va anar guanyant places i era uns 3 segons més ràpid per volta que els DAMS. Finalment els va atrapar i superar sense excessives dificultats i es va endur el triomf. Sette Camara i Latifi es van mantenir en les posicions de podi tot i tenir una estratègia més lenta. Guanyu Zhou també va ser molt ràpid en les últimes voltes i va aconseguir la quarta plaça, per davant de Deletraz, Schumacher, De Vries i Jordan King.

La segona ronda de la temporada de Formula 2 es disputarà els dies 27 i 28 d’abril a Azerbaidjan, al Circuit Urbà de Bakú; que l’any passat va veure les primeres victòries d’Alex Albon i George Russell a la categoria.

Classificació del campionat:

Pos. Pilot Equip Resultat cursa 1 Resultat cursa 2 Punts
1 Luca Ghiotto UNI-Virtuosi 2 (Pole) 1 37
2 Nicholas Latifi DAMS 1 3 35
3 Sergio Sette Camara DAMS 3 2 27
4 Louis Deletraz Carlin 5 5 16
5 Anthoine Hubert Arden Motorsport 4 9 12
6 Nyck De Vries ART GP 6 7 (VR) 12
7 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi 10 (VR) 4 11
8 Mick Schumacher Prema Racing 8 6 8
9 Jack Aitken Campos Racing 7 11 6
10 Nobuharu Matsushita Carlin 9 12 2
11 Jordan King MP Motorsport 17 8 1
12 Sean Gelael Prema Racing Out 10 0
13 Ralph Boschung Trident 11 14 0
14 Giuliano Alesi Trident 12 18 0
15 Tatiana Calderón Arden Motorsport 13 15 0
16 Nikita Mazepin ART GP 19 13 0
17 Callum Ilott Charouz Racing 14 16 0
18 Dorian Boccolacci Campos Racing 15 17 0
19 Juan Manuel Correa Charouz Racing 16 19 0
20 Mahaveer Raghunathan MP Motorsport 18 20 0