Sébastien Loeb guanya l’etapa i es posa líder de la general seguit dels seus dos companys a Peugeot, Stéphane Peterhansel i Cyril Despres


 

Començàvem la segona part de l’etapa marató amb modificacions en el recorregut des de Uyuni (Bolívia) a Salta (Argentina). La pujada de les aigües d’un riu que havien de travessar els competidors suposava la neutralització de la primera part de l’especial del dia al CP1.

reco2

A continuació, els pilots es dirigien a la segona part de l’especial situada a la frontera entre Bolívia i Argentina. A causa d’aquestes modificacions l’especial es veia reduïda en 73 km.

Stéphane Peterhansel obria l’etapa d’avui seguit del seu compatriota i company d’equip Sébastien Loeb. Després del pas pel WP1 “Messier Dakar” liderava l’etapa amb Loeb a menys d’un minut i Cyril Despres a 1’14. Per darrere els seguien d’aprop Mikko Hirvonen i Giniel De Villiers a 3 minuts del francès de Peugeot.

Uns quilòmetres més endavant, el líder de l’etapa es perdia i regalava uns minuts molt valuosos. El seu company Sébastien Loeb no ho desaprofitava i es posava primer a més de 3 minuts. Hirvonen, De Villiers i Nani Roma no podien seguir el ritme dels Peugeot i queien a més de 5 minuts. Després del pas pel CP1 Loeb liderava l’etapa seguit de Despres, Peterhansel, Hirvonen i Orlando Terranova.

En reprendre l’especial les coses seguien igual, amb Loeb i Peterhansel inassolibles seguits d’un Despres que volia perdre el menor temps possible.

Finalment tercera etapa guanyada per Sébastien Loeb i segon triplet per Peugeot amb Peterhansel i Despres segon i tercer respectivament en la general.

Des del final de la segona part de la cronometrada fins a Salta els pilots havien de recórrer 350 quilòmetres d’enllaç. No obstant això, una allau a la província de Jujuy complica aquest trajecte i s’està buscant una ruta alternativa, segons va informar l’organització del Dakar.