La primera pole de la temporada 2018 ja es historia. Hi havia molta expectació i totes les mirades estaven psoades en dos homes, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton. Qui aconseguiría la pole? Amb tot aparentment molt apretat es preveía una lluita igualada i el que aconseguis la volta més neta sería el que s’enduría la posición de privilegi a la graella de sortida de la cursa de demà.

Tot i les previsions, la clasificació s’ha disputat en condicions de sec i, ja des de la segona sessió de lliures se sabia que Daniuel Ricciardo, l’ídol local, penalitzaríua amb 3 posicions a la graella de sortida degut a la sanció després de superar la velocitat permesa sota bandera vermella. Amb la disputa de la Q1 en marxa, tot semblava estar on més o menys s’esperava. Toro Rosso i Alfa Romeo Sauber tindrien que lluitar per no ser últims.

Per davant, els Ferrari i els Mercedes s’anaven intercanvian la primera posición en una primera declaración d’intencions. Els Williams, per la seva banda, també tindrien que patir per passar el tall i així s’ha demostrat al final de la sessió quan Sergey Sirotkin s’ha afegit a les baixes dels Toro Rosso i els Sauber. Ja en aquesta sessió es deixava veure que el pas a la Q3 es vendría ben car.

I així ha estat. Només amb 4 places, tenint en compte el superior ritme de Ferrari, Mercedes i Red Bull, només quedaven 4 places per 6 pilots. I es que McLaren, Haas y Renault han demostrat estar a un nivel molt similar aquí a Australia. Tot s’apretaria als minuts finals de la sessió intermitja pero finalment ho han fet millor els americans i els francesos, en especial Carlos Sainz que ha marcat un temps realment bo que li sería complicat replicar a la Q3 definitoria.

La Q3 depararia una sorpresa inesperada y que ho canviava tot. A la primera volta llançáda, Valtteri Bottas tindría un fort accident al sortir del segon revolt del circuit, destrossant el seu Mercedes i descartant-se per la lluita per la pole. Per tan, bandera vermella i tothoma esperar que els comisaris fessin les activitats de netaja de la pista, mentres el finlandés visitava el centre médic del circuit.

Al final, Lewis Hamilton s’ha endut una treballada pole en la que ha trencat tots els pronostics, i el record de la pista, establint una diferencia de 6 décimes amb els Ferrari. Per darrere, tot i que Verstappen sembava que estaba a la lluita ha estat 4º poer davant del seu company d’equip`i els Haas han superat els Renault, ja que els francesos, simplement no han pogut mantener el ritme a l’hora de la veritat.

https://twitter.com/fia/status/977448950969131009