Adéu al gran dia del Dakar. El ral·li es queda sense el “Super Belén” en cancel·lar la novena etapa entre Salta i Chilecito


“La carretera està trencada i no sabem on anirem a dormir”. Aquestes eren les paraules de Nani Roma en el seu compte de twitter ahir a la nit. I és que a la carretera de l’enllaç de l’etapa d’ahir, es va produir una allau (la més gran en 40 anys) deixant la caravana del Dakar totalment aïllada.

El Dakar utilitzarà el dia d’avui per reagrupar als participants a Chilecito i per oferir ajuda a la població afectada de Volcán. Pel fet que ASO ha posat tots els seus recursos i mitjans aeris per a l’ocasió.

Aquest terrible succés ha deixat al Dakar sense una de les seves etapes icòniques amb la sortida en grups, les dunes de Fiambalá, i que el 98% del recorregut de l’especial era per fora pista. Segons l’organització pretenia ser el major repte a nivell de navegació per als participants.

Demà dijous començarà la desena etapa des de Chilecito fins a San Juan, amb Sam Sunderland al capdavant en motos, Sergey Karyakin en quads, Sébastien Loeb en cotxes, Leandro Torres en la categoria UTV i Dmitry Sotnikov en camions.