Els accidents d’Alex Albon i Logan Sargeant en els dos últims Grans Premis afecten negativament el pla de treball de Williams

L’inici de temporada de l’escuderia de Grove va ser positiu. A Bahrain es va veure que la millora respecte a l’any passat era considerable. No obstant això, els incidents que han succeït en els últims dos caps de setmana de cursa han provocat una petita crisi dins l’equip.

A Austràlia, Alex Albon va tenir un accident contundent durant els primers entrenaments lliures. El xassís del seu monoplaça va quedar molt afectat, i Williams, al no tenir peces de recanvi, només va poder competir amb un monoplaça. L’equip va prendre una decisió compromesa: Albon competiria amb el xassís de Logan Sargeant la resta del cap de setmana.

James Vowles va haver d’afrontar la situació i baixar del cotxe al pilot americà, un cop dur per a ell, ja que no va tenir cap culpa. No obstant això, està sent molt difícil puntuar per als equips de la zona baixa, així que la decisió del cap d’equip és comprensible. Tot i que no va aconseguir puntuar, Albon és el líder de l’escuderia i té el suport de tots els integrants de l’equip.

Imagen
Copyright: Williams Racing

Ara bé, Sargeant es va emportar la pitjor part. Des que va arribar a Williams no ho ha tingut fàcil, i ara que semblava que havia començat de millor manera aquesta temporada, la situació viscuda a Albert Park el va acabar d’enfonsar.

Per altra banda, al Gran Premi del Japó, la situació es va accentuar encara més. Sargeant va patir un accident a la primera sessió d’entrenaments lliures, mostrant que no està en el seu millor moment i que segurament encara no s’ha recuperat del que va passar al Gran Premi d’Austràlia. Per la seva part, Albon va acabar contra el mur a la cursa de diumenge degut a un toc amb Daniel Ricciardo. El xassís del pilot tailandès va patir danys i ha estat enviat a la fàbrica de l’equip.

En aquests moments, la situació de Williams és complicada, i el que queda de temporada és tot un repte. L’equip de Grove viu un moment monetari difícil, i tots aquests accidents afecten directament el pla d’actualitzacions de l’escuderia. Com que s’han d’invertir molts diners a reparar tots els desperfectes, sembla que les grans millores del FW46 hauran d’esperar.

Albon va realitzar una gran temporada l’any passat. El seu creixement com a pilot ha estat considerable, així que això només ha estat una pedra en el camí. En el cas de Sargeant, s’ha de sobreposar a la situació i no cometre més errors si no vol que Williams comenci a pensar en el seu substitut.