Dani Mota és un jove pilot valencià de kàrting que forma part de l’equip MDC Racing, que, amb tan sols catorze anys, té molt clar els seus objectius. Té moltes ganes de créixer i continuar aprenent.

Pregunta: per què vas decidir fer aquest tipus d’esport?

Dani Mota: Vaig començar aquest esport amb cinc anys, quan el meu pare em va regalar el primer kart pel meu aniversari. El meu pare era pilot de ral·lis i gràcies a aquest regal vam començar a rodar als circuits. Després, vam estar dos cursos 6-7 anys. Dels 7 als 11 vaig deixar de córrer amb el kart. Però amb 11 Adrián Valeiro va venir a demanar patrocini a l’empresa dels meus pares i ens va comentar si volíem rodar amb el kart i des de llavors vaig començar a anar a curses com júniors, Campionat d’Espanya, Campionat d’Europa…

P: En quines competicions estàs actualment?

DM: Actualment Campionat d’Espanya i Campionat Valencià. He fet la primera cursa del Campionat d’Europa, però no és segur que faci la temporada sencera.

P: En què consisteixen aquestes categories?

DM: La valenciana és similar al campionat d’Espanya. Al final som els mateixos. La diferència és que l’espanyol té més importància, ja que, si ets campió, pots arribar més lluny.

P: Quantes curses es realitzen per temporada?

DM: Al campionat d’Espanya es fan 4. La primera cursa es realitzarà d’aquí a dues setmanes a Campillo, Màlaga. Després anirem fora, a Alcañiz i Xiva. Al valencià també es fan quatre curses.

P: El Campionat té visibilitat?

DM: Crec que si. Tenim bon públic. Les curses del campionat d’Espanya es retransmeten per Youtube i molta gent té interès en elles.

P: Quin tipus d’entrenament fas?

DM: Faig tenis dues hores quatre dies a la setmana. També faig dos dies al gimnàs. Alguna tarda faig bici pel tema cardio.

P: És fàcil compaginar els entrenaments i els campionats amb els estudis?

DM: Estic fent segon de l’ESO i quan tinc curses és molt més complicat, ja que em perdo classes i exàmens. La major part de les vegades he d’estudiar a les curses. Però de moment ho porto bé.

P: Quins són els teus objectius? On t’agradaria arribar?

DM: El meu objectiu és arribar a la Fórmula 1, però és molt complicat. Costen molts diners i arribar-hi és difícil. Si no és el cas, m’agradaria arribar a una alta competició. M’agradaria provar un Fórmula alguna vegada a la vida. Córrer una GT amb cotxes que també són importants i que corrin molt. El que tinc clar és que sigui la competència que sigui, vull estar dins del món del motor.