La cursa de F2 de dissabte ens ha deixat una nova victòria des de la Pole per al líder del campionat, Charles Leclerc que, amb una estratègia diferent a la de la majoria, ha gestionat la cursa per imposar-se per la mínima a Latifi. Fuoco, tercer, aconsegueix per fi el seu primer podi.

Després de ser Sergio Sette Camara desqualificat de la sessió classificatòria d’ahir, els Prema monopolitzaven la primera fila. En la volta d’escalfament, Nyck de Vries, sisè en la graella, va calar el seu cotxe i es va veure obligat a començar la prova des del Pit Lane.

La cursa va arrencar i els tres primers van conservar les seves posicions. Darrere d’ells, Nicholas Latifi i Nobuharu Matsushita lluitaven per la quarta plaça. Però el francès va veure la seva cinquena posició amenaçada pel seu company, Oliver Rowland, que havia tingut una mala sortida. A aquesta baralla es van unir en la següent volta Luca Ghiotto i Norman Nato.

En la volta 6, l’Arden de Nato es va parar a la recta principal i el pilot va haver d’abandonar. Al grup que anava darrere dels líders va arribar també Artem Markelov, que havia sortit 14è, i va superar a Rowland en el mateix moment en què Latifi va ser el primer pilot a visitar els boxes. En el següent gir van parar Rowland i Ghiotto. L’italià de Russian Time va calar el cotxe al mateix Pit Lane i va haver de ser assistit pels seus mecànics.

Per davant tot seguia igual, amb el Prema de Charles Leclerc per davant del d’Antonio Fuoco i dels ART d’Alex Albon i Matsushita. Aquests 4 i Markelov, Sette Camara i Raffaele Marciello; cinquè, sisè i setè respectivament, eren els que havien sortit amb pneumàtics tous i pararien en la segona meitat de carrera.

En la volta 14, Rowland va superar finalment a Latifi i es va posar vuitè, el primer dels que havien parat. Amb pneumàtics més frescos, els DAMS van arribar a un Marciello que estava patint amb el seu cotxe. Sette Camara es trobava en una situació semblant i va parar a la 28, abans que arribessin Rowland i Latifi.

En la volta 31, Fuoco va parar i va sortir entre Rowland i Latifi. En el següent gir va ser Leclerc qui es va aturar, i va sortir en segona plaça, només després d’un Matsushita que va parar una volta més tard. Després de les detencions, Leclerc liderava davant Rowland, Fuoco, Latifi, Albon i Matsushita. No obstant això, l’italià de Prema no va trigar a avançar al britànic de DAMS aprofitant les millors condicions dels seus pneumàtics.

En la volta 36, ??Latifi va deixar fora del podi al seu company amb una gran maniobra per l’exterior. El canadenc estava sent el més ràpid i no va trigar a arribar a Fuoco, que va ser superat en la volta 38. Els supertous havien caigut sobtadament i Rowland va tractar també d’atrapar l’italià de Prema, mentre Latifi era molt més ràpid que Leclerc, però estava una mica lluny.

Malgrat la seva millor ritme, cap dels DAMS van apropar-se al Prema a què perseguien i Leclerc es va portar la seva quarta victòria de la temporada, que amplia encara més el seu avantatge en el campionat. Segon ha estat Latifi, que aconsegueix el seu millor resultat de la temporada i el tercer podi consecutiu. Tercer ha finalitzat Fuoco, que aconsegueix el seu primer bon resultat després d’un inici de temporada molt desafortunat. Rowland ha estat quart amb Albon cinquè i Matsushita sisè.

A la general, Leclerc segueix, evidentment, al capdavant, amb 151. El segueix Rowland amb 92. Markelov és tercer amb 82 i Latifi quart amb 71. La segona cursa del cap de setmana, programada a 28 voltes, es disputarà demà diumenge a les 10:20 hora local.