Charles Leclerc ha finalitzat la temporada 2017 de la F2 amb la seva setena victòria després de batre en l’últim gir a un Alex Albon que ha estat al capdavant durant tota la prova i ha lluitat fins al final davant el campió. Nicholas Latifi ha estat tercer.

La sortida va afavorir Alex Albon, que va prendre el liderat. Darrere d’ell, Jordan King va caure fins a la quarta plaça després de veure superat, a més de pel tailandès, per Nicholas Latifi i Nobuharu Matsushita. El britànic va creuar la meta en sisè lloc, darrere de Nyck De Vries i Charles Leclerc.

Per darrere, Oliver Rowland havia passat de l’última a la dotzena plaça en dues voltes. Va ser una arrencada sense incidents, tret d’alguna mínima sortida de pista. Les següents voltes van transcórrer sense gaire canvi en les posicions destacades. Però per darrere, la remuntada de Rowland seguia i, en el moment de superar Louis Deletraz i Gustav Malja, el suec i el suís es van tocar i Malja va ser penalitzat.

Els dos Russian Time estaven perseguint a King, que era sisè. En la volta 6, Artem Markelov va tocar lleugerament al britànic, però amb la suficient força per punxar la roda. Markelov es va posar sisè, encara que no trigaria a ser superat per Luca Ghiotto, i King va haver d’entrar a boxes.

Els cinc primers estaven força separats entre si, però De Vries s’anava apropant a poc a poc a Leclerc. King es va retirar definitivament en la volta 12. El ja campió de la temporada va poder lliurar-se de la pressió de De Vries i va arribar a Matsushita. L’holandès de Racing Engineering estava patint fora mida amb el seu cotxe i va perdre la cinquena plaça davant Ghiotto.

A la 14, Leclerc va superar Matsushita per accedir a l’última posició de podi. El monegasc no es va conformar amb això i els tres primers ja estaven pràcticament agrupats. Darrere d’ells, Ghiotto ja estava sobre  Matsushita i De Vries va ser superat per Markelov i Rowland.

Leclerc només va necessitar un gir més per donar compte de Latifi i posar-se segon. Deletraz va tractar d’arrabassar-li l’última posició de punts a De Vries, però es van tocar, el suís va abandonar i l’holandès va perdre la vuitena plaça davant Sergio Sette Camara.

En la volta 20, Leclerc ja estava a sobre d’Albon, però la bandera groga que va provocar la presència del cotxe de Deletraz va impedir que el monegasc obrís el DRS, el que ajudava al d’ART. En l’última volta, Leclerc es va tocar amb la part posterior del cotxe d’Albon, el que va poder aprofitar el monegasc per posar-se al capdavant.

Així, Leclerc acomiada la temporada amb el seu setè triomf. El campió ha conduït de manera molt intel·ligent, guanyant posicions a poc a poc, i ha protagonitzat un final de carrera espectacular mà a mà amb Albon, que ha estat segon després de liderar tota la cursa i completa el seu any de debut amb dos podis. Tercer ha estat Latifi. Completen la zona de punts Matsushita, Ghiotto, Markelov, Rowland i Sette Camara. Roberto Merhi ha estat 10è i Alex Palou 12è.

Amb aquests resultats, Leclerc acaba la temporada amb 282 punts. Markelov ha estat subcampió amb 210, seguit de Rowland amb 191, Ghiotto amb 185 i Latifi amb 176. Aquí acaba la primera temporada de la novament anomenada Fórmula 2. La següent donarà començament, després de 5 mesos de pausa, el 7 d’abril de l’any vinent, a Bahrain.