Francesco Bagnaia és un clar candidat per guanyar el campionat mundial de MotoGP però una sèrie de mals resultats, alguns provocats per l’ansietat de voler guanyar el fan estar molt més lluny del que s’esperava i ja pràcticament descartat d’aquesta lluita. 

El pilot italià moltes vegades es mostra el més ràpid durant el cap de setmana, tant el divendres als entrenaments lliures com el dissabte a les sessions de classificació on és un autèntic especialista i això fa que surti des de la posició de privilegi molts caps de setmana.

El principal problema arriba quan Pecco no aconsegueix sortit bé. Una dificultat que està tenint aquesta temporada i és col·loca especialment a la segona posició. Quan els altres marquen el ritme, Francesco vol estar sempre al davant i aquí és quan venen les errades.

Errades que marquen un campionat, a Le Mans va ser superat per Bastianini que tenia molt més ritme, però un segon era una posició valida per Pecco que va voler pressionar més del compte i va acabar a terra.

Després l’afer de Sachsenring. Va caure a la segona volta perseguint QuartararoBagnaia no tenia el ritme a les primeres voltes. Però sí que el tenia amb pneumàtics gastats on és un autèntic especialista.

A part d’aquests imprevists provocats pel mateix Bagnaia. Hem vist també episodis de mala sort. Com la caiguda de Catalunya on va ser escombrat per Nakagami. I el mal començament de mundial de l’equip Ducati Oficial.

De cara a la segona part de la temporada. Pecco haurà d’atacar. Sense cometre errades i que els altres dos favorits. Aleix Espargaró i Fabio Quartararo tinguin algun mal dia. Això farà que sens dubte un dels pilots més ràpids del campionat com és Pecco tingui alguna mínima possibilitat.