La millor versió de Carlos Sainz va posar contra les cordes a Max Verstappen, però no va ser suficient per prendre-li la victòria a Canadà. Pitjor li va anar a Fernando Alonso, que en la millor oportunitat que ha tingut per sumar un podi aquest any, res li va anar a favor i va acabar 9e.

Red Bull surt de Canadà havent aprofitat la penalització de Leclerc per augmentar el marge de Verstappen sobre el monegasc, i de retruc, sobre el seu company d’equip, Checo Pérez, que va abandonar. L’holandès té un marge de més de 35 punts amb els seus principals perseguidors després de 9 curses, amb la fiabilitat jugant un paper importantíssim, però repartint a tots dos equips de forma equitativa.

A Ferrari la lectura positiva és que van arribar al mínim exigit, amb Sainz arribant a la 2a posició i Leclerc entrant al top5, però de nou, es podria haver fet més. en l’última parada de Sainz, haver apostat pel pneumàtic mig li hauria permès tenir la tracció extra per poder llençar-li el cotxe a Verstappen, però van ser conservadors. Amb Leclerc, una bona aturada li hauria permès sortir per davant del trenet que liderava Stroll, amb aire net per atacar i que al final li hauria permès atacar als Mercedes per un lloc al podi. Petits detalls que segueixen costant punts als de Maranello.

Mercedes, en canvi, tot i no poder competir de tu a tu amb Red Bull i Ferrari, està sent capaç d’estar sempre en el seu lloc i així aprofitar els errors dels rivals. Russell està sent el pilot més regular del campionat, ha acabat totes les curses entre la 3a i la 5a posició. Aquest cop, però, va ser Hamilton qui va imposar-se i va endur-se el podi.

El més decebut de la zona de punts ha de ser, sense cap mena de dubtes, Fernando Alonso. Cert és que la 2a posició a la classificació, segurament va ser possible per una configuració aerodinàmica que afavoria el rendiment en les condicions de pluja de la classificació a costa de penalitzar en les de sec, però la mala sort amb el Virtual Safety Car va condemnar-lo a caure del podi. Un top 5 encara era possible, per Alpine tenia una estratègia molt inclinada cap a realitzar una sola parada, i van allargar l’aturada de l’asturià intentant assegurar que així es pogués fer. El resultat però va ser que va perdre molt temps en les 8 voltes extres que va realitzar, i quan finalment va aturar-se va sortir 6e per darrera del seu company d’equip. A més, això tampoc li va permetre fer una sola aturada, i va acabar sent avançat per Leclerc. Per acabar-ho d’adobar, els comissaris li van imposar una sanció de 5 segons per una defensa il·legal contra Bottas, que li feia perdre la posició contra els 2 Alfa Romeo i el relegava a la 9a posició.

A Silverstone tornarem a tenir als 4 líders davant, si no cometen cap error i podrem tornar a veure a Verstappen i Leclerc lluitant cara a cara.