Oleksandr Bondarev és un pilot de Karting amb arrels ucraïneses i espanyoles. Ha estat vencedor del campionat nacional ucraïnès. Vencedor de la WSK Super Màster Sèries i ha sumat dos podis en el campionat italià i en el FIA karting Academy Trophy.

El 2 de maig d’aquest mateix any la seva vida donava un gir radical després de trencar-se la cama en un accident. El succés va tenir lloc en Zuera. Espanya, un circuit que albergava el Campionat Europeu de Karting CIK-FIA.

TOT VA QUEDAR EN UN SUSTO:
Durant la prova Bondarev va perdre posicions i es va veure obligat a remuntar. Rodava en vuitè lloc, aspirant al top5 quan va tenir lloc l’accident. El kart d’un rival. Dmitry Mateev va passar per sobre del seu para-xocs davanter. sofrint l’impacte en el casc d’un pneumàtic que va sortir volant.

Bondarev, parat a la meitat de pista va ser finalment envestit per Sankka Dahlstrom. Que no va poder evitar-li com sí havien fet els set pilots previs. La carrera es va detenir i tots dos pilots van ser atesos medicament. Emportant-se la pitjor part Bondarev. Que va haver de ser intervingut per les seves ferides a la cama.

 

DOS MESOS DE CIRURGIES I REHABILITACIÓ:
EL propi pilot. Amb qui ha parlat FormulaRàpida, ha indicat que «A l’hospital no va ser fàcil. Vaig tenir diverses fractures en l’accident de Zuera. I com a resultat 10 cirurgies en dos mesos. Els dies més durs eren els caps de setmana de carrera. Perquè jo les estava veient i no podia competir per la victòria. Això va ser el més dur.»

Malgrat tot, Oleksandr ens ha contat que s’ha sentit abrigallat pels seus sers estimats: «Estic molt content de tenir una gran família que m’han donat molt de suport aquests dies. Tots els membres de la meva gran família van venir de diferents parts del món per a passar temps amb mi. Jugar a alguns jocs, veure curses, pel·lícules, parlar i riure junts. El meu entrenador Andriy Honta. El meu mecànic Joseph Aragon, el meu fotògraf de curses Arnau Vinyals i fins i tot el narrador de la FIA Jake Sanson.»

Ha rebut missatges de totes les parts del món: «Totes aquestes bones persones volen veure’m de nou en l’asfalt, i no els fallaré.»

Té un record especial per a l’esforç que ha fet la seva mare per acompanyar-li sempre: «la meva mare és una heroïna. Ha passat amb mi cada dia. Ajudant-me amb tot i mantenint-me motivat i ocupat en tot moment.»

Després d’aquests dos llargs mesos sortia finalment de l’hospital. En aquest temps. El jove s’ha dedicat a acabar prop de 30 construccions de LEGO. Que li han amenitzat aquesta estada a l’hospital Quirón de Barcelona.

«En el meu desè dia a l’hospital. La meva mare va portar un joc de Lego perquè pogués oblidar-me una mica del dolor mentre el construïa. Després, l’endemà. Va haver-hi un altre joc i així successivament… i en un mes. La meva habitació de l’hospital ja era un museu de llec que porta el nom de la meva cama trencada. Vaig fer molts amics entre les infermeres i el personal de l’hospital d’aquesta manera. Llavors, després de 70 dies a l’hospital, vam haver de llogar una camioneta per a portar tots els llecs construïts a casa.»

 

BONDAREV JA PENSA EN ELS PRÒXIMS PASSOS:
Després de ser donat d’alta. Bondarev no va dubtar a mostrar la seva felicitat en xarxes així com la seva ambició. Perquè el jove ja pensa a tornar a les pistes i continuar sumant triomfs com ens havia acostumat.

Durant aquest temps «No vaig deixar d’entrenar la part superior del cos i la cama dreta a l’hospital. Vaig adaptar els meus exercicis d’entrenament a la meva condició actual. No vull perdre tant la forma. I, per descomptat, sempre que es retiri el guix. Començaré la rehabilitació. Necessito afanyar-me. Vull córrer i tornar a la pista!»

La seva història de superació ha de servir d’exemple, no sols a esportistes. Sinó a qualsevol persona. El repte de Oleksandr era majúscul. Però mai ha perdut les ganes de continuar lluitant per recuperar-se. Després de dos intensos mesos de molts esforços ha aconseguit fer el primer pas. Ara, no hi ha dubte que continuarà treballant per a recuperar-se al 100% i poder continuar lluitant pels seus somnis en la pista. Competint de nou i gaudint del karting.