Gil Membrado Té 14 anys, encara estudia tercer d’ ESO, però ja fa anar el cotxe de ral·lis com un professional. Aquest noi d’Olost disputarà el pròxim Ral·li d’Estònia (14-17 de juliol). La prova és puntuable per al Mundial WRC i el campionat letó de Ral·lis.

Aquesta no és la primera cursa d’aquest osonenc. L’any passat, amb 13 anys, ja va córrer proves als països bàltics i també va disputar l’Europeu d’autocròs, on va quedar subcampió.

El jove pilot està seguint un programa de formació exhaustiu, amb la il·lusió d’arribar al WRC quan l’edat li ho permeti. Compta amb el suport dels seus pares, Mercè Icart i Josep Maria Membrado, expilot i 10 vegades campió de Catalunya de Ral·lis. En tot moment l’acompanya també l’expilot Dani Balasch, que li fa d’assessor.

Fins al juliol, Gil ha participat en 4 proves. L’SprintRally Otepaa Talv, el Rally Sarma, tots dos sobre neu, on va acabar en la cinquena posició de la seva categoria. Al Rapla, sobre terrra, va ser cinquè també, i al Liepajà Rally va pujar al podi, en acabar segon.