A tocar del començament de la temporada, la junta directiva de la Formula E ha decidit ascendir Alejandro Agag, fundador de la categoria, al rol de President.


S’ha produït un gran canvi als alts comandaments de la Formula E amb l’anunci de la promoció d’Alejandro Agag al lloc de President del campionat, just un dia abans del començament de la temporada 2018-19 de la categoria elèctrica a l’Aràbia Saudita.

Agag va fundar el campionat l’any 2014 i va rebre dures crítiques per part d’un sector de l’afició, a qui no va agradar aquest nou certamen per la baixa velocitat dels cotxes i la ‘falta d’essència’ provocada per la manca de soroll dels motors elèctrics.

No obstant això, la categoria va anar creixent i reforçant-se al llarg dels anys amb l’arribada de grans fabricants que s’unien al campionat per desenvolupar les seves gammes elèctriques en una societat que s’acosta cada vegada més a l’automoció elèctrica.

Amb la cinquena temporada a punt de començar, aquest ascens s’ha acordat i fet efectiu de manera immediata, malgrat que Agag continuarà en la posició de CEO en funcions fins que s’anunciï un substitut. En el seu nou lloc, l’espanyol se centrarà principalment en la part comercial del campionat.

Agag sutituirá el fins ara president Simon Freer. “És hora d’obrir una nova era en la categoria de motor que més creix,” Ha declarat Agag amb motiu del seu ascens. “Estic realment orgullós de la feina que hem fet amb la FIA, el nostre equip de direcció, els accionistes, patrocinadors i equips. La Formula E està en el millor moment de la seva curta història. Com a president, estaré millor posicionat a l’hora d’ajudar el nou CEO i el nostre gran equip de gestió a seguir fent créixer a un esport que crec que és el futur del motor.”