Robert Kubica, pilot de Ford en aquesta temporada del WRC, ha vençut in extremis a la llegenda de MotoGP, Valentino Rossi, al Monza Rally Show que s’ha disputat aquest passat cap de setmana al circuit italià. El polonès s’ha emportat el triomf davant l’ídol local en aquest entretingut esdeveniment que es va disputar sota la pluja.

El recent proclamat Campió del Món de Fórmula 1, Lewis Hamilton, invitat en aquest esdeveniment, va veure com el pilot del WRC li donava la volta a un desavantatge de 5.1 segons per acabar imposant-se per 12.5 segons en l’especial final de 32.50 quilòmetres disputada a la seu del Gran Premi d’Itàlia de F1.

Kubica va finalitzar la jornada de divendres com a líder amb una renda de 2.8 segons amb el seu Ford Fiesta RS WRC. Però Rossi va ser capaç de revertir la situació en aconseguir quatre scratch dissabte, el que li va permetre afrontar l’últim dia de competició amb un marge de 7.2 segons sobre el polonès.

Però a Monza, Kubica va ser el més ràpid en les dues passades que es van disputar, derrotant a l’italià, un especialista d’aquesta cursa que ja ha guanyat en tres ocasions.

“Utilitzem els mateixos pneumàtics Pirelli, però ja sabíem després del primer bucle que jo era més ràpid que ell”, va comentar Kubica. “Per alguna raó, Valentino no tenia ritme com en els dies anteriors”.

“Dissabte no vam triar bé els pneumàtics, eren massa durs, però diumenge vam encertar. Al llarg del ral·li, l’elecció de pneumàtics va ser molt complicada a causa de les condicions mixtes, però ens les vam arreglar per fer-ho bé la major part del temps i gaudir d’una molt bona baralla”, va afegir el polonès.

Ken Block també va disputar aquesta cita al volant del Fiesta RS WRC amb el qual va disputar el passat Rally-RACC Costa-Daurada, encara que el nord-americà no va tenir gaire fortuna en la cursa Italiana i va finalitzar el 29º.

“Per ser honest, aquests trams són bastant complicats i vam tenir un parell de problemes, incloent una virolla i un error amb les notes, el que significa que vam fer una volta extra al circuit. Però aquestes coses passen”, va dir l’americà.

L’ex pilot oficial de Mitsubishi, Gigi Galli, va acabar novè amb un Fiesta RS WRC.