El pilot finlandès Heikki Kovalainen de 32 anys fitxa per l’equip Lotus de Fórmula 1 per a les dues últimes curses del campionat substituint a Kimi Raïkkönen que no les podrà disputar degut a una operació a l’esquena.

Heikki, pilot veterà amb més de 109 Gran Premis disputats, anteriorment ha corregut amb els equips Renault, Mclaren i Caterham de Fórmula 1. Amb un total de sis temporades a la competició, Heikki ha aconseguit 105 punt en la seva trajectòria a la Fórmula 1. Té 1 pole position, aconseguida durant el GP de Gran Bretanya el 2008 amb Mclaren i a més  a més té 2 voltes ràpides en cursa, 4 podis incloent  la seva única victòria a la Fórmula 1 que va ser durant el Gran Premi d’Hongria el 2008.

No serà el primer cop que Kovalainen esta amb l’equip d’Enstone. Com hem dit, abans aquest equip era el equip Renault, equip pel qual va ser pilot de proves el 2004, 2005 i 2006, i pilot oficial el 2007. Ahir el finlandès va estar a la fàbrica per fer-se el seient per tal de poder córrer a Austin.

Declaracions

Eric Boullier, Team Principal, Lotus F1 Team
“Ens hem hagut de moure ràpid des de que el Kimi va dir que no podria córrer les dues últimes curses de la temporada. Per una banda tenim el nostre tercer pilot, Davide Valsecchi (que és un jove pilot amb talent que promet molt) i per l’altre banda,vam tenir l’oportunitat de trobar un pilot que ja va córrer a la Fórmula1, Kovalainen. No negem les habilitats d’en Davide però al estar en la lluita del campionat de Constructors,  hem decidit que l’experiència del Heikki ens pot aportar l’objectiu d’aquest any, acabar en la millor posició possible. Volem agrair a Tony Fernandes i Caterham F1 Team per la seva conducta professional, deixant que en Heikki corri per nosaltres aquestes dues curses.”

Heikki Kovalainen, Race Driver, Lotus F1 Team
“És una oportunitat fantàstica per a mi estar amb Lotus aquestes últimes curses. Hem vist aquest any que el E21 és un cotxe que pot guanyar curses i acabar al podi, per tant, he d’aconseguir els millors resultats possibles. Pujo a un cotxe molt tard, després d’estar un any en que no he competit. Agraeixo a Tony Fernandes que m’hagi deixat anar a Lotus a acabar l’any.”