Marvin Kirchhofer ha guanyat la primera cursa del cap de setmana de la GP3 Series al circuit Yas Marina circuit d’Abu Dhabi. L’alemany ha guanyat per davant de Bernstorff i Eriksson, encara que el guanyador real ha estat Ocon que ha estat penalitzat però augmenta la distància en el campionat.

La penúltima cursa del campionat de la GP3 Series, la cursa 99 de la història del campionat, cursa en la qual Esteban Ocon i Luca Ghiotto podien aconseguir el campionat, després d’un any d’intenses lluites i d’una molt bona remuntada per part del jove de Mercedes, que sortia des de la pole position, aconseguint els 4 punts per aquesta i ubicant-se 2 punts per davant de Ghiotto qui sortia quart.

Esteban Ocon feia una sortida dolenta i es sortia de pista al revolt 1, tot i això mantenia el primer lloc dels atacs de Kevin CecconMarvin Kirchhofer mantenia el tercer lloc seguit de Jimmy Eriksson i Emil Bernstorff que superaven a Luca Ghiotto que s’ubicava en sisena posició.

El cotxe de seguretat apareixia en pista, després de l’abandonament d’Adderly Fong (Carlin) després del toc amb Alfonso Celis (ART Grand Prix), també abandonava Tereshcenko (Campos Racing).

La interrupció de la cursa només va durar una volta, Alex Palou (Campos Racing) superava a Ghiotto (Trident) al revolt 1, però aquest es defensava i el tornava a superar, perjudicant així al català que baixava fins la novena posició. El català seguiria baixant posicions, mentre que Matt Parry s’ubicava darrere Ghiotto.

Això no ajudava gens a Ghiotto qui veia com Ocon feia la volta ràpida de la cursa i aconseguia provisionalment 21 punts de diferència que li donaven el campionat.  Tot i això el francès rebia una penalització de 5 segons per haver-se sortit de la pista, aquest fet l’ubicava fins al cinquè lloc.

Mentrestant, Emil Bernstorff (Arden International) en la cinquena volta superava a Jimmy Eriksson (Koiranen GP) pel quart lloc. El suec veia per darrere com Ghiotto patia amb els pneumàtics i feia errors, perdent l’estela del suec i rebent la pressió de Parry (Koirnanen GP).

Després d’una gran cursa, Kevin Ceccon (Arden International) abandonava la cursa a la volta 8 i provocava el cotxe de seguretat virtual (VSC). A partir d’aquest moment la cursa es tranquil·litzava amb distàncies força grosses, amb un Ocon que no aconseguia escapar-se, i amb un Ghiotto que cada vegada feia més errors.

Finalment, Esteban Ocon creuava la línia de meta en primera posició però acabava en quart lloc final amb la penalització, deixant la victòria per Kirchhofer que amb el triomf es converteix en el pilot en més victòries a la categoria, un total de 6. En el podi ha estat acompanyat per Bernstorff i Eriksson. Ghiotto ha estat cinquè, seguit de Matt Parry, Antonio Fuoco i Alex Palou –que demà sortirà des de la pole position. Tanca el top 10, Matevos Isaakyan i Artur Janosz.

Ara Ocon té 6 punts d’avantatge sobre Ghiotto en el campionat, molt pocs punts, deixant-ho tot obert per la cursa de demà, la cursa número 100 de la GP3 que decidirà el campionat. El francès si no hagués rebut la penalització hauria guanyat el campionat.