Doblet de l’equip Chip Ganassi Racing a la primera tanda de lliures en l’oval d’Iowa. Tony Kanaan va dominar tota la sessió, escortat al final pel seu company d’equip, Scott Dixon. Finalment, el tercer lloc el va ocupar Ryan Hunter-Reay.


Assolellada i calorós matí en l’oval d’Iowa, on amb temperatures de més de trenta graus els pilots han saltat a pista per dur a terme la primera sessió d’entrenaments lliures, d’un total de 45 minuts de temps. Tot ha començat amb Tony Kanaan saltant primer a pista i marcant les primeres voltes significatives. El brasiler era el més actiu mentre la resta s’anava incorporant a poc a poc.

Després de deu minuts de sessió la primera bandera groga arribava a la pista per a la inspecció de pista, i en aquest instant la taula de temps era encapçalada per Kanaan, qui de poc perd el cotxe en la seva volta més ràpida, seguit de Kimball i Newgarden , tots dos separats per dues dècimes. I amb menys de mitja hora per davant es reprendía la marxa, amb tots havent marcat ja un registre complet a la pista americana.

Després d’uns minuts, Scott Dixon es ficava dins el Top 3 i posava en dificultats el temps de Kanaan, que es mantenia en boxes. A més, Ryan Hunter-Reay també feia un gran pas ascendint al tercer lloc, demostrant un bon ritme fins ara, en una pista que el va veure guanyar per última vegada l’any passat.

La sessió es va tornar a interrompre per una altra inspecció en pista, i les coses per dalt seguien sense canvis aparents. A l’reprenderse la marxa de nou, nou minuts van quedar restants, on les posicions no es van moure molt, i el Top 5 encapçalat per Kanaan, seguit per Dixon, Hunter-Reay, Kimball i Newgarden. El primer Penske arriba en sisena posició, sent el de Juan Pablo Montoya, que ha finalitzat davant de Sebastien Bourdais, Helio Castroneves, Ed Carpenter i Simon Pagenaud, quedant fora del Top 10 un discret Will Power, que no ha passat del 14è lloc.

A la 1:00h (hora peninsular) es disputarà la segona sessió de lliures d’aquesta jornada de divendres al oval d’Iowa.