La tercera sessió d’entrenaments lliures ha començava amb una temperatura molt baixa 12ºC. Els pilots es preparaven i els mecànics posaven la posada punt a la moto. El semàfor s’encenia i gairebé tots els pilots han sortit a pista per veure les seves sensacions abans de la classificació.

El primer pilot a marcar un temps era Jack Miller, segon era Àlex Rins a 5 dècimes. Francesco Bagnaia patia una petita sortida de pista però sense conseqüències. Isaac Viñales vènia millorant però el trànsit que tenia per davant l’ha obligat a avortar la volta.

Els pilots acumulaven voltes al traçat espanyol i el pilot català Isaac Vinalesa millorava el temps de Jack Miller. Álex Rins i Niclas Niclas Ajo es col · locavan primer millorant el temps d’Isaac Viñales, Àlex Rins millorava el seu temps i es col · locava tercer.

Faltaven 25 minuts per al final i gairebé tots els pilots decidixen entrar a boxs per canviar les gomes. D’altra banda Danny Kent millorava el seu temps com també Ana Carrasco milloraven els seus temps establert.

Els pilots sortien a pista per millorar els seus temps, Jack Miller millorava el temps de Niclas Ajo i es col · locava primer, amb una diferència d’un segon. La pista millorava volta rere volta i Jack Miller millorava el seu temps establert.

Miguel Oliveira es col · locava setè superant a Francesco Bagnaia. Issac Viñales es col · locava segon. Juanfran Guevara millorava el temps de Jack miller i es posava en primera posició. Àlex Márquez amb falta de ritme es posava setè, Àlex Rins era quart i no millorava el temps establert.

Faltaven 3 minuts per al final, Juanfran Guevara millorava el seu temps (1: 57.930) Àlex Rins millorava i es col · locava segon. Àlex Márquez es posava tercer. Jack Miller no aconseguia millorar la volta d’Álex Márquez i es posava quart.