Jorge Martín ha set el més ràpid en una sessión de classificació que s’ha decidit a una volta. El pilot espanyol ha destrossat el record de la pista y ha superat a Marco Bezzecchi i Tony Arbolino.

Semàfor de color verd a pista en el circuit de Sepang i donava començament la classificació de Moto3 del Gran Premi de Malàisia. Començaven els 40 minuts més frenètics de la categoria i és que totes les motos sortien des del primer minut per veure l’estat de la pista i marcar un crono de referència.

Gran nivell des d’un bon començament, la pista estava bastant engomada i les motos petites es trobaven molt còmodes en el traçat. Jorge Martín tenia la ‘pole position’ entre cella i cella, però McPhee no ho anava a posar fàcil. El pilot britànic s’ha sentit molt còmode en la pista durant tot el cap de setmana i marcava un bon primer 2:12.796s.

Martín, líder del mundial, es col·locava segon i buscava un espai per donar una bona volta sense massa transit. De moment, la segona plaça li posava a 0.054s del millor temps. El més ràpid de la jornada del divendres, Tony Arbolino, era tercer i es quedava també molt prop del cronòmetre de McPhee. Molta igualtat entre els de davant amb temps competents que deixaven veure un final de ‘Qualy’ molt divertit. Marco Bezzecchi no necessitava més que resar i estar per davant de Jorge Martín i, a falta de 18 minuts en el cronòmetre, l’italià estava en una insuficient sisena posició.

La pista millorava a poc a poc i Bezzecchi es posava primer baixant als 2:12 baixos. No obstant això, poc li duraria l’alegria al pilot italià. John McPhee tornava a pintar els sectors en vermells i parava el temps en un gran 2:12.141s. Arbolino es posava segon a escasses mil·lèsimes i Jorge Martín, que pintava per a la primera plaça, es quedava tercer a les portes del temps del britànic.

El temps passava i el cronòmetre baixava dels quatre minuts. La classificació es decidiria a una última i atapeïda volta. McPhee sortia el primer, Arbolino, Martín i Bezzecchi sortien més justs. L’italià tenia un problema per encendre la moto i perdia uns segons que li condemnaven a anar a fons en la volta d’instal·lació.

McPhee era el primer a posseir la ‘pole position’, però per darrere arribaria un Jorge Martín amb set de victòria que destrossaria el crono i marcaria el millor temps de la sessió, 2:11.731s. Marco Bezzecchi es posava segon a 0.032s i s’apegava a les seves possibilitats de portar-ho tot a València.

Arbolino acabava tercer, McPhee, quart i Albert Arenas era cinquè. Enea Bastianini creuaria la línia de meta en sisena posició i no donaria oportunitat al trio japonès format per Suzuki, Masaki i Sasaki que ocupaven la setena, vuitena i novena posició. Niccolò Antonelli tancava les 10 primeres posicions.