Àlex Márquez s’ha fet amb la ‘pole position’ en un GP de Malaísia en el que és el gran candidat a la victòria. El pilot de l’Estrella Galicia ha superat en 0.5s a Luca Marini, segon. Fabio Quartararo no ha pogut superar la tercera posició.
Semàfor de color verd en la categoria de Moto2, donava començament la classificació del Gran Premi de Malàisia de la categoria mitjana. El mundial està pràcticament decidit per ‘Pecco’ Bagnaia, però l’italià no pot confiar-se si vol mantenir a ratlla a un Miguel Oliveira que està amb la canya a veure què pot pescar.

40 minuts en el cronòmetre i tots els pilots donaven al gas per marcar uns primers girs de referència. Almenys aquesta era la idea, però inesperadament les Moto2 eren molt millor del que s’esperaven en el primer ‘run’.

Àlex Márquez era el més ràpid de la primera tanda d’atacs. El petit de Cervera creuava la línia de meta en un espectacular 2:05.629s. El pilot de l’Estrella Galícia s’ha sentit molt còmode en pista durant tot el cap de setmana en totes les condicions i, després d’un mal GP d’Austràlia, la idea és reprendre el camí de la victòria. És per això que el petit Márquez encapçala totes les apostes en la lluita per la victòria en Sepang.

En segona posició es col·locava un bon Fabio Quartararo que protagonitzava un ensurt amb Miguel Oliveira. Quartararo se sorprenia d’un Oliveira que anava especialment lent a pista i havia d’anar-se per fora per no tenir un accident. No obstant això, el preocupant per al pilot francès era que Márquez estava massa lluny, per la qual cosa semblava estar condemnat a la posició de plata. Per darrere, ‘Pecco’ Bagnaia es col·locava sisè i Miguel Oliveira, setè.

El temps passava i encara que el temps de Márquez era inassolible, els pilots sortien a la lluitar per la segona posició. El pilot de l’EG s’anava al terra en els últims instants de sessió, però era una caiguda lenta sense més repercussió.

Ja amb el temps acabat, Márquez es feia amb la ‘pole position’ sent 0.5 segons més ràpid que Luca Marini, segon. Fabio Quartararo es portava la tercera plaça i superava a un molt actiu Remy Gardner que era quart.

Mattia Pasini acabava la sessió cinquè, seguit de ‘Pecco’ Bagnaia i Miguel Oliveira que sortiran junts en la carrera del diumenge, sisè i setè. Xavi Vierge creuava la bandera de quadres en la vuitena posició. Brad Binder i Marcel Schrotter tanquen el TOP10.