Els pilots i els mecànics posaven la posada a punt a les motos, la temperatura a pista era de 34º. Els pilots han sortit a pista ràpidament per no trobar-se amb el tràfic.

40 minuts per decidir la graella de Moto3 a Sepang. Molts pilots partien amb pressió a la classificació per diversos motius i un d’ells no començava massa bé ja que el pilot local Zulfahmi Khairuddin se n’anava a terra. Tampoc es lliurava de la caiguda en els primers compassos Scott Deroue quan rodava en grup, el que ha provocat una situació de veritable perill. Amb millors sensacions i rodant ja per sota del temps de la pole de 2013, Efrén Vázquez marcava la primera referència en 2: 13.348, superant en set mil·lèsimes al pilot australià Jack Miller. Jasper Iwema també acabava a terra.

Jack Miller, que podia haver millorat el temps d’Efrén, tornava a boxes a falta de 28 minuts, igual que feien els deu primers classificats. La falta de grip es feia evident en alguns punts i més de les caiguda es veien alguns ensurts com en el cas de Niccolò Antonelli. La humitat i la temperatura més elevades que en el FP3 dificultada les coses i més valia prendre la sessió amb calma, ja que encara faltava més de la meitat de la sessió.

10 minuts per al final i pneumàtics nous, suficients per saber que la pole estava en joc i més quan Zulfahmi Khairuddin aconseguia tornar a la pista després d’un gran treball dels seus mecànics. També es notava que la pole estava en joc perquè molts pilots esperaven roda o lloc per tirar a la recta de darrere. Alex Márquez s’anava a terra en els revolts enllaçats ràpides del circuit. Jack Miller es col·locava primer amb un crono de 2: 12.450.

Amb el rècord de la pista ja superat, encara restaven quatre minuts per al final i per descomptat, no tot estava dit. Danny Kent es tocava amb Juanfran Guevara i tots dos s’anaven a terra. Al final i sense ningú que pogués fer-li ombra, Jack Miller aconseguia la pole a Sepang seguit de John McPhee, sent els dos únics pilots que aconseguien baixar al 2:12. Estaran acompanyats en primera fila per Jakub Kornfeil. Per la seva banda, la segona fila estarà encapçalada per Efrén Vázquez i tancada per Romano Fenati. Entremig i malgrat la seva caiguda, Alex Márquez partirà cinquè.