Bernie Ecclestone ha confirmat avui que els equips Marussia i Caterham de Fórmula 1 han rebut un permís especial a causa de la seva situació financera. Ambdós equips faltaran als Grans Premis d’Estats Units i, presumiblement, també a Brasil, on només hi participaran divuit monoplaces.


Abans de Sotxi ja van començar a saltar les alarmes. Rumors de que l’equip Caterham no podria pagar-se el viatge a Rússia a causa d’impagament corrien pel pàdoc. Finalment els seus dos cotxes van córrer al nou circuit, però un comunicat de premsa a mitjans d’aquesta setmana confirmava que l’equip es trobava en un estat financer crític.

Després de que Tony Fernandes i els seus socis venguessin l’equip de Fórmula 1 a un grup d’inversors suïssos a mitjans de temporada, els nous propietaris van reestructurar per complet l’empresa amb rellevants canvis. Passats més de tres mesos de l’anunci, l’actual equip emetia un comunicat anunciant que Tony Fernandes es negava a tancar la venda i que si no ho feia no podrien seguir competint. L’anterior propietari va carregar contra l’actual directiva dient que no han complert la part del contracte necessària – pagar a treballadors i creditors abans – per tancar l’operació.

Davant el conflicte, que diuen ja haver posat en mans de la justícia, els administradors suïssos han pres control de l’equip i podrien estar buscant un nou comprador al estar a punt de caure en fallida. Paral·lelament, han demanat al patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, un permís especial per saltar-se les dues proves que es disputaran al continent americà, ja que els suposen un sobrecost inassumible.

D’altra banda, el també modest equip Marussia F1 Team ha demanat el mateix permís a Ecclestone. La formació britànica també es troba en un estat financer crític i presumiblement a punt de tancar.

L’interès de Formula One Management a que els equips modestos no pleguin de la competició no ha fet dubtar a Ecclestone de concedir-los el permís, anunciant que cap dels dos equips participaria a Austin. Avui els cotxes viatgen a els Estats Units, i s’entén que els britànics tampoc correran a Interlagos ja que el transport es coordina de circuit a circuit.

Tot i així, s’espera la presència dels dos equips el 21 de novembre a Abu Dhabi, prova que conclou la temporada 2014 de Fórmula 1 i on les puntuacions es dupliquen.