La d’ahir va ser una jornada polèmica al Ral·li de Suècia. I és que els primers pilots en sortir van haver de fer de “llevaneus” degut als trams destrossats que es van trobar pilots com Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Ott Tänak. Els danys venien del pas dels competidors que pertanyen a categories de l’apartat nacional i dels històrics. El mateix Ogier es va mostrar molt crític amb l’organització de la prova. El pentacampió del món va assegurar que de sortir primers pilots noruegs o suecs, la situació havés estat completament diferent.

L’altra cara de la moneda va ser pels Hyundai. Thierry Neuville va endur-se l’etapa i qui va completar el top 3 van ser els seus dos companys d’quip: Andreas Mikkelsen i Hayden Paddon. Durant l’etapa tant els pilots de Hyundai com els Citröen van lluitar per les primeres posicions, però finalment els pilots de la marca francesa: Craig Breen i Mads Ostberg, van quedar a 12,6 i a 13,2 segons respectivament del guanyador de l’etapa. Breen va acomular dos “scratchs” consecutius, fet que no el va permetre retenir la tercera plaça que finalment s’enduria Paddon -el pilot de Hyundai- després d’una de les seves millor actuacions d’aquest any.

Per trobar el pimer Ford Fiesta ens hem d’anar fins a la sisena plaça de la classificació, on va acabar Teemu Suninen, en la que era la seva primera prova de l’any amb un World Rally Car. El primer Toyota va ser el de Lappi, qui va ser setè i també es va veure molt perjudicat per sortir en les primeres posicions. El van seguir els seus companys Jatvala i Tänak. Aquest últim primer va queixar-se comentant que els trams no eren els adients per fer la prova, però en acabar l’etapa va retractar-se i va demanar perdó a l’organització. Qui, finalment, va encaixar pitjor el fet d’haver sortit en les primeres posicions va ser el mateix Ogier. El francès va donar el ral·li per perdut ja que va arribar en 12a posició a gairebé tres minuts del líder.