Nico Hulkenberg diu que està d’acord amb les queixes que van arribar des de Red Bull dirigides a Renault per la falta de competitivitat dels seus motors durant la temporada 2018 de Formula 1.

Les unitats de potencia de Renault van ser un tema de conversa recorrent al llarg de tota la temporada al box de Red Bull i sobretot al de Max Verstappen. Segons deien, la falta de potència va ser un dèficit per a Red Bull a la seva lluita amb Mercedes i Ferrari. L’anunci de l’acord amb Honda per a que sigui el seu proveïdor de motors el 2019 molt mesos abans que acabés la temporada, va fer més evident encara la mala relació amb Renault.

Malgrat tot, l’equip Red Bull va aconseguir convertir la batalla pel campionat i per les carreres, en principio reservada a Mercedes y Ferrari, en una lluita a tres aconseguint vàries victòries i podis. A més, l’escuderia oficial de fàbrica de Renault va acabar en quarta posició al campionat de constructors demostrant que, malgrat ser incapaç d’apropar-se als tres equips favorits, tenien el millor cotxe de la resta de la graella.

Preguntat pel nostre company Darshan Chokhani de FormulaRapida.net, Hulkenberg va avalar la teoria de Red Bull dient que la falta potència dels motors Renault també va dificultar la seva progressió al llarg de la temporada. “Crec que tenen part de raó. Nosaltres també estem decepcionats amb nosaltres mateixos. No vem tenir el rendiment que volíem. Crec que això és un fet, encara que no va ser només per aquesta raó. Hem de millorar en aquest aspecte de cara al pròxim any”, va explicar l’alemany.

Hulkenberg pensa que l’arribada de Daniel Ricciardo a l’equip Renault serà molt útil per a desenvolupar el nou monoplaça que Renault està preparant per al 2019. “Creo que no tindrem cap problema. Tot és molt positiu i la seva arribada a l’equip és una bona notícia. Serà un impuls per a tots i ens ajudarà molt per què disposa de molt bona informació. Veurem com va i qui supera a qui, encara que això és secundari”, va concloure l’alemany.