Les dues sessions de lliures d’aquest divendres han tingut com a protagonista l’aigua, a la primera perquè s’ha hagut de netejar una gran taca de dièsel al mig del traçat i a la segona per la pluja. Hülkenberg i Massa han acabat  a la primera posició dels lliures 1 i 2 respectivament, en unes sessions que no han permès obtenir massa conclusions de cara a la resta del cap de setmana. 

La primera sessió d’entrenaments lliures ha començat amb una gran taca de gasoil que un camió havia vessat al segon sector. La neteja de la pista ha obligat a retallar els primers 30 minuts de la sessió. Els comissaris i bombers han deixat part del traçat plena d’aigua, la qual cosa ha obligat els pilots a sortir amb pneumàtics intermitjos. Cap al final de la sessió, la pista ja estava en condicions més normals, però tot i així cap pilot a superat les 16 voltes.  Nico Hülkenberg s’ha emportat el millor temps seguit per Rosberg, Vettel, Pérez, Ricciardo, Sainz, Hamilton, Bottas, Verstappen i Räikkönen.

La lluvia apareixia per la segona sessió i el rodatje dels cotxes s’ha vist molt limitat un cop més. Alonso era el primer en realitzar una tanda mitjanament llarga i ha liderat en solitari la taula de temps fins que els Toro Rosso han sortit a pista. Verstappen li ha robat el millor temps, però ha estat Bottas qui s’ha col·locat al capdavant a un minut d’acabar la sessió. Finalment, Vettel i Massa l’han superat en l’últim instant. Darrera Massa i Vettel, els únic pilots en marcar temps han estat Bottas, Verstappen, Alonso, Kvyat, Massa, Vettel, Sainz y Button.