L’ex pilot del WRC, Mikko Hirvonen, correrà la pròxima edició del Dakar amb l’equip X-Raid, conduint un Mini All4 Racing al costat del copilot Michel Périn.


El passat 2014, el Campionat Mundial de Ral·lis patia una gran baixa, la del veterà Mikko Hirvonen, que després de les seves últimes campanyes a l’equip M-Sport de Ford, es va retirar definitivament de la competició. El seu pas pel WRC va ser bastant reeixit, amb quatre subcampionats i 15 proves guanyades. Actualment, el pilot finlandès ha buscat un repte més gran a la seva vida, i serà participar en el proper Dakar de l’any 2016.

Per aquesta nova gran aventura, Hirvonen comptarà amb el suport de X-Raid, l’equip amb el qual s’ha anunciat avui la seva mútua col·laboració. Participarà la dura prova sud-americana acompanyat pel gran copilot, Michel Périn, el qual havia corregut fins ara amb pilots com Carlos Sainz o Nani Roma, recentment.

Hirvonen ja s’ha posat les piles, i fa unes setmanes ja va pujar al Mini All4 Racing del 2015, el qual va guanyar la mítica prova. El test es va desenvolupar al Marroc, i els caps de X-Raid van sortir molt satisfets del que van veure, la qual cosa ha facilitat realitzar aquesta operació. A més, el finlandès es muntarà de nou en competició durant el cap de setmana del 24 al 26 de juliol a la ‘Baja España Aragon’, una prova puntuable per a la Copa del Món del Ral·lis Cross Country.

Mikko Hirvonen sobre el seu nou gran repte:

“Fins fa poc, amb prou feines sabia molt del Dakar a part del que veia a la televisió, però després de fer uns tests intensos amb el Mini, tinc una millor idea. El cotxe i el terreny és molt diferent del que et trobes als ral·lis. La velocitat no serà un problema per a mi, però sí entendre els límits de la resistència del cotxe, encara que la robustesa del Mini és sorprenent”.

D’altra banda, aquestes són les paraules de Sven Quandt, director del equip X-Raid, sobre el fitxatge del finlandès:

“No cal tenir massa expectació sobre el que pugui fer en el seu debut al Dakar. Mikko ha de sumar experiència en aquesta cursa única. D’altra banda, comptarà amb Michel, que és un copilot experimentat i podrà ajudar-lo en molts aspectes”.